Mladi bek na meti Plavaca

Velika Guardiolina želja završit će kod Tuchela?

Eldar Ganibegović

Itekako je zanimljivo pratiti transfer dešavanja na Otoku gdje se oko jednog igrača.

U pitanju je španski bek Marc Cucurella kojeg u svojim redovima želi vidjeti Manchester City, a sada se u utrku uključio i Chelsea.

Kako prenosi španski "AS", Chelsea i Brighton, klub u koji je prošlog ljeta iz Getatea za 18 miliona eura stigao Marc Cucurella, dogovorili su se za transfer igrača. 

Chelsea bi, prema citiranom izvoru, pristao platiti 60 miliona eura u zamjenu za Marca Cucurellu, koliko je Brighton tražio od Manchester Cityja koji je svaki put dolazio s protuponudom. 

Marc Cucurella treba pregovarati o svom ugovoru s Chelseajem, što se čini kao formalnost s obzirom na igračevu želju da napusti Brighton, a koja je izravno saopštena upravi kluba.

Chelsea želi Španjca da zamijeni odlazak Marcosa Alonsa, sunarodnjaka kojeg ustrajno želi Barcelona.

Ostavši bez dovođenja Marca Cucurelle, glavne mete u mercatu za poziciju lijevog beka, Manchester City je prisiljen pronaći zamjenu, a čini se da su Borna Sosa iz Stuttgarta i Alex Grimaldo, lijevi bek Benfice, prvi na listi.

Manchester City traži lijevog beka jer je Oleksandr Zinchenko prodan Arsenalu, a nema rezerve za Joaa Cancela i definitivno je to problem koji će morati riješiti do kraja ljetnog prijelaznog roka. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Cucurelle tiče, dodajmo da je bio glavni igrač Brightona prošle sezone za koji je odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima, a nastupi u Brightonu donijeli su mu i debi za reprezentaciju Španije.

Jedan od najupečatljivijih momenata iz prethodne sezone zasigurno je pogodak Manchester Unitedu, nakon kojeg je počeo plakati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.