Inter odredio (previsoku) cijenu za Chelseajevu glavnu metu

Hoće li ih ovo ohladiti?

Inter odredio (previsoku) cijenu za Chelseajevu glavnu metu

Edmir Škorić

Londonski Chelsea planira da ovog ljeta dovede Denzela Dumfriesa iz Intera, ali to neće biti lako.

Chelseajev menadžer želi pojačati odbranu, a za bočnu poziciju je odredio Interovog Nizozemca, dok mu je druga želja Wesley Fofana iz Leicestera.

Čini se da u oba slučaja Chelsea teško može dobiti ono što želi. Leicesterov menadžer Brendan Rodgers već se oglasio i kategorično odbio bilo kakvu mogućnost da Fofana napusti klub ovog ljeta.

U međuvremenu, ni Interu se ne prodaje Dumfries, a ako se to već mora dogoditi, onda viceprvaci Italije imaju plan da zarade mnogo novca.

Inter je navodno postavio cijenu za Dumfriesa na 50 miliona eura i neće odstupiti od te brojke, budući da je Chelseajeva ponuda od 25 miliona eura plus bonusi odbijena.

Nerazzurri su prije samo godinu dana potpisali Dumfriesa iz PSV Eindhovena za 13,7 miliona eura, ali dobra debitantska sezona u Seriji A A dovela je do toga da se njegova cijena barem utrostručila.

Dao je pet golova i dodao pet asistencija u 33 nastupa u Seriji A i redovno igra za reprezentaciju Nizozemske (pet golova na 35 mečeva).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema raznim izvješćima u Italiji i Engleskoj, početna ponuda Chelseaja bila je 25 miliona eura plus bonusi, što je odmah odbijeno. Inter želi najmanje 50 miliona eura, a pitanje je da li je Chelsea toliko "lud".

Što se tiče plate predložene igraču, Chelsea je usmeno ponudio petogodišnji ugovor na 4 miliona eura plus bonuse.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi