Veliki transfer je dogovoren

Španija je večeras dobila svog drugog najskupljeg igrača u historiji!

Admin Čaušević

U fudbalskoj industriji nema krize što potvrđuju i brojni veliki transferi realizovani ovog ljeta. 

U narednih nekoliko sati bit će ozvaničen novi veliki transfer nakon što su dogovoreni svi detalji. Veliko pojačanje će dobiti Chelsea.

Nekad je i jedna vrhunska sezona dovoljna da se privuče pažnja najbogatijih klubova današnjice, a na kraju dođe i transfer karijere.

Značajan iskorak u karijeri će napraviti Marc Cucurella, 24-godišnji španski lijevi bek koji je bio briljantan u dresu Brightona.

Cucurellu je dugo vremena vrbovao Manchester City, mislio je Pep Guardiola da će s njim riješiti problem lijevog beka, ali to neće biti slučaj.

Na kraju je pobjedu odnio Chelsea s ponudom od 68 miliona eura, a Španca s Plavcima čeka potpis do 2028. godine.

Cucurella je u Premiership stigao prošlog ljeta iz Getafea za 18 miliona euru i bila mu je dovoljna jedna sezona da utrostući svoju vrijednost.

Tako će bivši član omladinskih selekcija Barcelona postati drugi najskuplji Španac u historiji, odmah iza Kepe Arrizabalaga koji je također prešao u Chelsea i to za 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S dovođenjem lijevog beka nova era na Stamford Bridgeu je počela snažno jer su ranije među Plavce stigli Raheem Sterling i Kalidou Koulibaly.

To znači da je Chelsea do sada potršio 140 miliona eura, a neće biti iznenađenja ukoliko do kraja prijelaznog roka taj iznos dodatno naraste.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.