Velika Guardiolina želja završit će kod Tuchela?

Mladi bek na meti Plavaca

Velika Guardiolina želja završit će kod Tuchela?

Eldar Ganibegović

Itekako je zanimljivo pratiti transfer dešavanja na Otoku gdje se oko jednog igrača.

U pitanju je španski bek Marc Cucurella kojeg u svojim redovima želi vidjeti Manchester City, a sada se u utrku uključio i Chelsea.

Kako prenosi španski "AS", Chelsea i Brighton, klub u koji je prošlog ljeta iz Getatea za 18 miliona eura stigao Marc Cucurella, dogovorili su se za transfer igrača. 

Chelsea bi, prema citiranom izvoru, pristao platiti 60 miliona eura u zamjenu za Marca Cucurellu, koliko je Brighton tražio od Manchester Cityja koji je svaki put dolazio s protuponudom. 

Marc Cucurella treba pregovarati o svom ugovoru s Chelseajem, što se čini kao formalnost s obzirom na igračevu želju da napusti Brighton, a koja je izravno saopštena upravi kluba.

Chelsea želi Španjca da zamijeni odlazak Marcosa Alonsa, sunarodnjaka kojeg ustrajno želi Barcelona.

Ostavši bez dovođenja Marca Cucurelle, glavne mete u mercatu za poziciju lijevog beka, Manchester City je prisiljen pronaći zamjenu, a čini se da su Borna Sosa iz Stuttgarta i Alex Grimaldo, lijevi bek Benfice, prvi na listi.

Manchester City traži lijevog beka jer je Oleksandr Zinchenko prodan Arsenalu, a nema rezerve za Joaa Cancela i definitivno je to problem koji će morati riješiti do kraja ljetnog prijelaznog roka. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se Cucurelle tiče, dodajmo da je bio glavni igrač Brightona prošle sezone za koji je odigrao 38 utakmica u svim takmičenjima, a nastupi u Brightonu donijeli su mu i debi za reprezentaciju Španije.

Jedan od najupečatljivijih momenata iz prethodne sezone zasigurno je pogodak Manchester Unitedu, nakon kojeg je počeo plakati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi