Sam sebi menadžer

Ziyech uzeo stvari u svoje ruke, prvi posao će biti iznenađujući transfer

Admin Čaušević

Hakim Ziyech se nedavno odlučio za potez koji je pravi raritet u svijetu fudbala. 

Ziyech kotira kao jedan od najboljih krilnih fudbalera na svijetu, ali bez obzira na svoj kvalitet u Chesleaju nema zagarantovano mjesto u startnih 11.

Kako sada stvari stoje vrlo je izvjesno da će sjajni Marokanac do kraja prijelaznog roka promijeniti sredinu i napustiti redove Plavaca.

Dosta vremena se povezivao sa Milanom, ali Ziyechov prvi samostalni posao neće biti transfer u tabor Rossonera već u drugi klub.

U četvrtak mediji sa Ostrva izvještavaju da će 29-godišnjak do kraja prijelaznog roka preći Manchester United gdje će spojiti sa bivšim trenerom.

Ziyech je postao prioritet Erika ten Haaga, dok i Marokanac nema ništa protiv da sarađuje sa bivšim trenerom iz perioda kada je igrao za Ajax.

Inače, početkom jula sjajni fudbaler je iznenadio javnost kada je otkrio da će u budućnosti sam sebe zastupati i voditi brigu o svojoj karijeri.

"Dostigao sam tu životnu tačku gdje osjećam da je vrijeme da potpuno preuzmem kontrolu nad karijerom. Želim da sam donosim odluke o karijeri", napisao je između ostalog Ziyech i dodao je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U budućnosti ćemo moj tim i ja, uz prisustvo legalnih predstavnika, rješavati poslovnu stranu", saopštio je Ziyech.

Marokanac je u Chelsea stigao prije dvije godine za 40 miliona eura, ali dojam je da nije opravdao uloženi novac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.