Španija je večeras dobila svog drugog najskupljeg igrača u historiji!

Veliki transfer je dogovoren

Španija je večeras dobila svog drugog najskupljeg igrača u historiji!

Admin Čaušević

U fudbalskoj industriji nema krize što potvrđuju i brojni veliki transferi realizovani ovog ljeta. 

U narednih nekoliko sati bit će ozvaničen novi veliki transfer nakon što su dogovoreni svi detalji. Veliko pojačanje će dobiti Chelsea.

Nekad je i jedna vrhunska sezona dovoljna da se privuče pažnja najbogatijih klubova današnjice, a na kraju dođe i transfer karijere.

Značajan iskorak u karijeri će napraviti Marc Cucurella, 24-godišnji španski lijevi bek koji je bio briljantan u dresu Brightona.

Cucurellu je dugo vremena vrbovao Manchester City, mislio je Pep Guardiola da će s njim riješiti problem lijevog beka, ali to neće biti slučaj.

Na kraju je pobjedu odnio Chelsea s ponudom od 68 miliona eura, a Španca s Plavcima čeka potpis do 2028. godine.

Cucurella je u Premiership stigao prošlog ljeta iz Getafea za 18 miliona euru i bila mu je dovoljna jedna sezona da utrostući svoju vrijednost.

Tako će bivši član omladinskih selekcija Barcelona postati drugi najskuplji Španac u historiji, odmah iza Kepe Arrizabalaga koji je također prešao u Chelsea i to za 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S dovođenjem lijevog beka nova era na Stamford Bridgeu je počela snažno jer su ranije među Plavce stigli Raheem Sterling i Kalidou Koulibaly.

To znači da je Chelsea do sada potršio 140 miliona eura, a neće biti iznenađenja ukoliko do kraja prijelaznog roka taj iznos dodatno naraste.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar1989
Boze sacuvaj pa poslje jedne sezone ovolika cijena,koliko bi vrijedio Carlos u danasnje vrijeme
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi