Tuttosport prenosi

Ronaldo ne odustaje od transfera, a ovaj čovjek mu dogovara senzacionalan posao

Eldar Ganibegović

I ptice na grani znaju da Cristiano Ronaldo želi napustiti Manchester United.

Razlog je jasan, a to je igranje u Ligi prvaka koja je "njegovo takmičenje". 

Ovo ljeta ga je Jorge Mendes, njegov agent, predložio u nekoliko važnih klubova, uključujući Bayern, Chelsea, Barcelonu i Atletico Madrid, no odgovor koji je dobivao uvijek je bio isti: "Ne!".

Odbijanja klubova kojima je predlagan Cristiano Ronaldo nisu zaustavila Jorgea Mendesa koji je, čini se, pronašao još jednu moguću destinaciju za Portugalca, a radi se o Sportingu. 

Klub u kojem je Cristiano Ronaldo stasao ne bi se protivio odlasku koji je izvodiv jer je nogometaš spreman financijski se potruditi da se vrati u Sporting, momčad koja će iduće sezone igrati u Ligi prvaka s pozicije portugalskog viceprvaka.

Novinari iz italijanskog Tuttosporta, koji potencijalni transfer kategoriziraju kao "senzacionalan", pišu da su pregovori u tijeku, ali su strane daleko od dogovora.

Pregovore komplikuje prije svega pozicija Manchester Uniteda, kluba koji se i dalje odupire odlasku Cristiana Ronalda, unatoč igračevoj želji.

Na to Crveni đavoli imaju apsolutno pravo, s obzirom na to da je Ronaldo za njih ugovorom vezan do ljeta 2023. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cristiano Ronaldo će do eventualnog odlaska najvjerovatnije igrati za Manchester United u utakmici protiv Brightona koja je na rasporedu u nedjelju.

Za tu utakmicu bio je najavljen na klupi, no nakon što se Anthony Martial nije oporavio od povrede, Ten Hag bi ga trebao koristiti u početnih 11 na otvaranju sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.