Nesuđeni bh. reprezentativac donio odluku: Htjeli ga Real, Manchester, PSG, Milan i Chelsea

Sky Sport tvrdi

Nesuđeni bh. reprezentativac donio odluku: Htjeli ga Real, Manchester, PSG, Milan i Chelsea

Edmir Škorić

Supertalentovani mladi Slovenac Benjamin Šeško donio je odluku o svojoj budućnosti.

Šeško je trenutno jedan do najvećih talenata i ovog visokog napadača Salzburga žele najveći klubovi u Evropi. Imao je Manchester United plan da ga dovede, o njemu razmišljaju u Realu, PSG i Chelsea se također zanimaju, a postoje i navodi njemačkih medija da je Salzburgov "brat" Leipzig otvorio pregovore.

No, slovenski reprezentativac rođen u maju 2003. godine donio je odluku da ostane najmanje još jednu sezonu u Salzburgu, što je objavio Sky Sport Austrija.

On već ima 13 nastupa u dresu Slovenij, a u Salzburgovom dresu je prošle sezone na 37 utakmica postigao 11 golova.

Porijeklo mu je iz Bosne i Hercegovine jer je njegova majka iz Doboja, ali nikada nije bilo ni govora o tome da bi mogao jednog dana obući dres Zmajeva.

U Salzburgu vjeruju da će Šeško narednog ljeta otići za rekordnu odštetu. Rekord za sada drži Amerikanac Brenden Aaronson, koji je ljetos kupljen od strane Leedsa za 33 miliona eura.

19-godišnji napadač je karijeru počeo u Krškom, a zatim je igrao u omladinskom pogonu Domžala, da bi 2019. godine otišao u Austriju.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Prvo je bio posuđen Lieferingu, a sada je ipak standardan član Salzburga, koji je poznat kao klub koji stvara mnoge talente i potom ih "lansira" u evropske velikane za desetke miliona eura.

Ostaje žal što ovog jako talentovanog momka nikada nećemo gledati u dresu BiH. S obzirom na to kako se bliži kraj karijere Edina Džeke, takav napadač bi nam jako dobro došao, ali morat ćemo da se oslanjamo na neke druge mlade igrače koji su spremni nastupati pod bh. zastavom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1650229672
Sretno decko
4 0
antikomunist
jeebbbaaaalo vas ovo kvislinsko balysko slovenako kopile, koji kurraacc pišete više o njemu
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi