Pobjeda Cityja na otvaranju

Haaland odmah pokazao da će biti zvijer, a to je na svojoj koži prvi osjetio West Ham

Eldar Ganibegović

Manchester City uspješno je krenuo u odbranu naslova prvaka Engleske.

Građani su u prvom kolu danas gostovali u Londonu kod West Hama i odnijeli tri boda pobjedom od 0:2.

Prvi problemi za West Ham u 23. minuti. Povrijedio se Fabianski, a nekoliko minuta nakon toga umjesto njega na teren ulazi rezervni golman Areola.

City do gola dolazi u 28. minuti preko De Bruynea, no pogodak je poništen zbog ofsajda.

Ipak, gol je pao u 36. minuti i bio potpuno regularan. Areola je srušio Haalanda, dosuđen je penal, a Norvežanin postiže svoj prvijenac u Premiershipu.

I drugi gol za goste na ovoj utakmici postigao je sjajni Haaland. De Bruyne je poslao sjajnu loptu za bivšeg napadača Borussije, a ovaj pogađa za konačnih 0:2. Gol pogledajte klikom OVDJE

Ranije danas odigrane su još dvije utakmice. Manchester United izgubio je od Brightona (1:2), dok su Leicester i Brentford podijelili bodove (2:2).

U narednom kolu Manchester City već za šest dana dočekuje Bournemouth, dok će West Ham u goste Nottinghamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 1. kolo:

West Ham - Manchester City 0:2 (Haaland 35', 65')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.