City ispunjava Guardioli još jednu želju: Sprema se iznenađujući transfer
FOTO: EPA

Kontakti već uspostavljeni

City ispunjava Guardioli još jednu želju: Sprema se iznenađujući transfer

H. Zilić

Manchester City završava iznenađujući transfer, prenose ostrvski mediji.

Građani su već kontaktirali Anderlecht oko transfera 21-godišnjeg Sergia Gomeza.

Riječ je o fudbaleru koji pokriva poziciju lijevog beka i lijevog krila, a ugovor sa timom iz Brisela ima do 2025. godine

Pomenuti fudbaler je prošao sve omladinske selekcije Španije za koje je ukupno odigrao 49 utakmica i postigao 17 golova.

Gomez je karijeru počeo u Espanyolu, zatim prešao u Barcelonu gdje je igrao za omladinske kategorije, ali kao junior je prešao u Huescu zatim u Borussiju Dortmund iz koje je u julu 2021. godine otišao put Belgije.

City bi navodno za Gomeza ponudio 15 miliona eura, a u njemu vide igrača za budućnost.

Oglasi

Naravno, u cijeloj priči čeka se i konačan odgovor Anderlechta.

Španski fudbaler je i prošle godine bio želja Pepa Guardiole, ali do dogovora nije došlo, ali ovo ljeto bi mogla biti drugačija priča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bilo je i špekulacija da bi Gomez mogao nazad u Španiji, obzirom da su interes pokazivali Villareal i Betis, ali po svemu sudeći Etihad će biti nova destinacija za ovog mladog fudbalera.

Gomez još uvijek nema nastup za "A" reprezentaciju Španije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi