FOTO: EPA

Nije štedio riječi

Horor na Old Traffordu naljutio legendu: "Fudbaleri Uniteda nisu inteligentni"

Haris Zilić

Manchester United je katastrofalno otvorio novu sezonu.

U prvom kolu engleskog Premiershipa poraženi su od Brightona na Old Traffordu rezultatom 1:2.

Dvostruki strijelac za goste bio je Gross, a kod prvog gola asistirao je sjajni Welbeck.

Igra Uniteda je bila daleko od dobre, a čini se da je novi strateg Eric ten Hag tek sada uvidio da će imati ogromnih problema.

U centru je bio i Cristiano Ronaldo koji je na teren ušao u drugom poluvremenu, ali nije puno pomogao ekipi.

Nakon šoka na startu sezone, oglasila se i legenda Manchester Uniteda Roy Keane.

"Igračima Manchester United nedostaje inteligencije, posebno igračima sredine terena, nisu inteligentni. Ako trebam i imenovati to su Fred i McTominay, oni jednostavno nisu dobri i sa takvom sredinom terena Manchester United neće daleko", rekao je Keane koji inače nema dlake na jeziku kada su u pitanju komentari, a zatim je dodao:

"Došao je novi trener počeli su trenirati kako treba i to ne treba da čudi jer im je to posao, ali ima tu dosta drugih stvari koje sam već spomenuo."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na pitanje o Ronaldu Keane je imao kratak komentar.

"Ronaldo ne smije da ide iz kluba. Klub ne smije ostati da Martialu i da se živi u uvjerenju da je on prava opcija u napadu."

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.