Paradoksalna situacija

Nekada slavni fudbaler postao ribar, nije ni slutio šta će ga zadesiti godinu kasnije

Admin Čaušević

Odlazak u penziju nekad ne mora značiti i izbjegavanje kazne. 

Prije godinu nekako potpuno iznenađujuće svojevremeno jedan od boljih lijevih bekova svijeta je odlučio da se penzioniše.

Danas ovaj 34-godišnjak nije mogao ni zamisliti kakvo ''plava koverta'' će mu stići na kućnu adresu i to 12 mjeseci poslije oproštaja od fudbala.

Naime, bivši lijevi bek Real Madrida, Benfice i Monaca, Fabio Ceontrao je suspendovan od strane FS Portugala godinu nakon penzionisanja.

Ceontrao je kažnjen sa 850 eura jer je kako se navodi u objašnjenu nanio povrede i vrijeđao službena lica. To se desilo na utakmici Rio Avea i Boaviste u aprilu 2011. godine.

Dakle, od nemilog događaja do suspenzije je prošlo 486 dana. Iz FS Portugala su naveli da činjenica da to što se igrač prestao baviti fudbalom ne znači i izbjegavanje suspenzije zbog čega je kažnjen novčano.

Postao ribar

Coentrao je pet godina bio član Real Madrida uz osvojenih devet trofeja uključujući dvije Lige prvaka 2014. i 2017. godine.

Nakon odlaska u penziju ispunio je svoj san i postao je ribar: "To je posao kao i svaki drugi i ne samo to, more je prelijepo i potrebno nam je."

I dok mnogi fudbaleri od novca kupuju automobile Contreao je kupovao brodove pa sada posjetuju pravu flotu, a ribarstvom se odlučio baviti radi svog oca.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Real ga je 2011. godine platio Benfici 30 miliona eura, a još je igrao za Monaco, Real Zaragozu, Sporting te Rio Ave gdje je i završio karijeru.

"Znao sam da ću jednog dana prestati s fudbalom. Moja sreća je ovaj brod i ovo je život kakvog želim", kazao je Coentrao prije nekog vremena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.