Zaboravljeni Fabio Coentrao se vraća iz penzije, Portugalac je pred potpisom

Bivši defanzivac Reala

Zaboravljeni Fabio Coentrao se vraća iz penzije, Portugalac je pred potpisom

A. Čaušević

Prije desetak Fabio Coentrao je bio među najboljim lijevim bekovima svijeta, međutim uslijedio je nagli pad karijere pa je u 32. godini odlučio da okači kopačke o klin.

Coentrao je okončao karijeru prošlog ljeta nakon što mu je istekao ugovor s Rio Aveom, a 12. mjeseci kasnije odlučio je da se reaktivira.

Bivši reprezentativac Portugala se prema pisanju lista A Bola osjeća spremnim za povratak na teren, a njegov novi klub bi trebao biti Pacos Ferreira.

Nekadašnji igrač Real Madrida je na prije nekoliko mjeseci na stolu imao ponude PAOK-a i Fenerbahcea, ali se zahvalio grčkom i turskom klubu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Prošlog ljeta je bio blizu potpisa za Porto, ali ga navijači tog kluba zbog prošlosti i igranja za Benficu i Sporting nisu prihvatili.

Vrhunac karijere imao je prije nekoliko godina kada je s Real Madridom bio prvak Evrope. Kraljevi su ga 2011. Benfici platili čak 30 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi