Foto - Screenshot

Bivši bh. fudbaler teško povrijeđen

Turska u šoku zbog teške povrede Edina Višće, stigle prve fotografije iz bolnice

Midhat Šljivak

Turska je u šoku nakon teške povrede Edina Višće.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine ostao je ležati u finišu prvog poluvremena duela protiv Hatayspora nakon jednog duela s protivničkim igračem.

Odmah je bilo jasno kako 32-godišnji fudbaler nije dobro. Previjao se od bolova, a ubrzo se na terenu našla Hitna pomoć koja je bh. fudbalera prebacila u bolnicu.

Stigle su prve informacije o stanju Edina Višća. Donio ih je trener Trabzonspora Abdullah Avci.

"Ovakve povrede su tužne. Edin je vrhunski profesionalac i sjajan saigrač", rekao je Avci i dodaje:

"Slomljena mu je ruka. Ne znam koliko će biti van terena, ali pauzirat će minimalno tri ili četiri mjeseca. Vidjet ćemo kako će teći proces oporavka".

Stigle su i prve fotografije iz bolnice. Vidljive su povrede ruke bh. fudbalera i nadamo se svakako da će uskoro ponovo istrčati na teren.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća je s nakon rastanka s Bašakšehirom kao veliko pojačanje stigao u Trabzon i s ovim klubom je uspio da osvoji naslov prvaka Turske u prošloj sezoni.

Nažalost, sada mu slijedi duga pauza. Avci neće moći računati na njegove usluge nekoliko mjeseci i to je svakako veliki udarac za turskog šampiona gdje je Višća jedan od glavnih igrača.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti