Bliži se i taj trenutak

Carlo Ancelotti otkrio gdje završava svoju veličanstvenu trenersku karijeru

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti smatra se jednim od najboljih trenera na svijetu.

63-godišnji trener Real Madrida radio je u brojnim velikim klubovima u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri koja datira još 1995. godine, s tim da je i nekoliko godina ranije počeo kao asistent u reprezentaciji Italije.

Vodio je Carlo Reggianu, potom Parmu, pa Juventus i Milan, da bi 2009. godine napustio Italiju i okušao se u najjačim ligama vodeći Chelsea, PSG, Real Madrid, Bayern i Everton, a u Madrid se vratio 2021. godine.

Osvajao je razne naslove, a s Realom je dva puta bio prvak Evrope, osvajao dva Superkupa Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo i La Ligu.

Velike planove ima i pred početak sezone 2022/23, želi ponoviti prošlu sezonu u kojoj su Kraljevi osvojili i prvenstvo i Ligu prvaka i Superkup Evrope i Superkup Španije.

Uoči prve utakmice u novoj sezoni protiv novajlije u ligi Almerije, koja je na programu u nedjelju, Italijan je saopštio važnu odluku.

"Završit ću svoju karijeru ovdje u Real Madridu. Nakon toga ću se povući. Ovaj klub je na vrhu, ima smisla staviti tu riječ na kraj", poručio je Ancelotti i time naravno oduševio Realove navijače.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je istakao da će, po napuštanju Reala, okončati trenersku karijeru, ali nije rekao kada će se to dogoditi.

Don Carlo je također rekao da će biti uzbudljiva borba za titulu u Španiji s obzirom na to kako se pojačala Barcelona ovog ljeta, smatra da su Sevilla i Atletico također u užem krugu favorita, a ističe da bi posebno bilo jubilarno 15. osvajanje Lige prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.