Novi šamar za Lewandowskog ovaj put stigao je direktno iz UEFA-e

Nije kandidat za prestižnu nagradu

Novi šamar za Lewandowskog ovaj put stigao je direktno iz UEFA-e

E. Ganibegović

UEFA će tradicionalno ovog mjeseca dodijeliti nagradu za igrača godine.

Definitivno, ta nagrada neće otići u ruke poljskog napadača Roberta Lewandowskog, s obzirom na to da fudbaler Barcelone nije ni među tri nominovana.

Naime, UEFA je objavila tri kandidata za ovu nagradu, a to su Realov dvojac Benzema-Courtois, te još jedan Belgijac, veznjak Cityja Kevin de Bruyne.

Odmah iza njih, na četvrtom mjestu, našao se Robert Lewandowski koji je ovog ljeta iz Bayerna prešao u Barcelonu.

Francuski napadač Karim Benzema proglašen je igračem sezone Lige prvaka 2021./22. nakon što je odveo Real Madrid do rekordnog 14. trofeja i čini se da je Benzema favorit za osvajanje i ove nagrade i Zlatne lopte.

Nagrada UEFA-inog nogometaša godine dodjeljuje se od sezone 2010./2011. Do sada je najviše puta trofejosvojio Cristiano Ronaldo. Robert Lewandowski osvojio je ovu nagradu nakon sezone 2019/2020, ispred Kevina De Bruynea i Manuela Neuera.

Usporedbe radi, lani je pobijedio Jorginho, ispred Kevina De Bruynea i N'Golo Kantea. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Osim što je objavila spisak nominovanih fudbalera, UEFA je objavila ko će se natjecati za nagradu za najboljeg trenera u sezoni 2021./2022. To su očekivano Carlo Ancelotti, Pep Guardiola i Jurgen Klopp.

Ancelotti je s Real Madridom osvojio Ligu prvakate špansku ligu i superkup, dok je Guardiola osvojio prvenstvo Engleske i stigao do polufinala Lige prvaka. Liverpool je pod vodstvom Jurgena Kloppa osvojio FA kup i Carabao kup, postao viceprvak Engleske i stigao do finala Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DamirT
Courtois HAHAHAHA
0 5
Klicko
Be brujne lagano.Okle kurtoe ovdje hahahhahaha.Uefa mafija
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi