Ancelotti je kazao šta misli o Romi, sada se samo čeka odgovor Mourinha

Ne vjeruje u titulu

Ancelotti je kazao šta misli o Romi, sada se samo čeka odgovor Mourinha

Eldar Ganibegović

Roma je prošle sezone osvojila prvo izdanje Konferencijske lige s Joseom Mourinhom na klupi.

Bio je to prvi trofej za rimski klub nakon mnogo godina, a ovog ljeta doveli su dosta sjajnih pojačanja.

Daleko najveće ime koje je stiglo na Olimpico svakako je Paulo Dybala koji je u Romu stigao nakon što mu je istekao ugovor s Juventusom.

U tom su se kontekstu u svijetu talijanskog nogometa počeli javljati glasovi koji Romu smatraju jednim od favorita za naslov prvaka Italije. 

U jednom intervjuu trener Real Madrida Carlo Ancelotti objasnio je kako ne vjeruje da Jose Mourinho može donijeti četvrti naslov prvaka u povijesti Rome.

"Roma se dosta pojačala. Ne mogu reći da će se boriti za naslov, ali imali su prijelazni rok na visokoj razini. Reći danas da će se boriti za naslov značilo bi staviti preveliku odgovornost na tim koji se mijenja.

Mourinho je taktički napravio sjajne stvari, što je pokazao osvajanjem Konferencijske lige. Izgleda da imam nešto s njim kad kažem da se neće boriti za naslov.

To je ekipa koja se može boriti i natjecati na najvišoj razini, ali vidjet ćemo. Juventus, Inter i AC Milan su trenutno bolji ", rekao je Ancelotti, prenosi Gazzetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sada možemo očekivati odgovor Josea Mourinha, da li verbalno ili na terenu, vidjet ćemo.

Roma Seriju A otvara 14. augusta utakmicom protiv Salernitane u gostima, a meč se igra od 20:45. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi