Gostuju kod Leccea

Poznato je u kojem sastavu će Inter otvoriti lov na Scudetto

Edmir Škorić

Nogometaši Intera večeras će gostovati Lecceu u prvom kolu nove sezone Serije A.

Stadion Via Del Mare je rasprodan i očekuje se oko 23.000 navijača na tribinama, a oko 1.000 će biti navijača iz Milana.

Navijači Leccea su u euforiji jer se nakon dugo vremena njihov klub vratio u Seriju A, a s druge strane favorizovani Inter od kojeg se puno očekuje u novoj sezoni.

SamoDanilo D'Ambrosio je povrijeđen i izvan stroja za Inter. Momčad Simonea Inzaghija dosta je slična prošlosezonskoj, osim Lukakua i Gosensa, koji će nakon prelaska Ivana Perišića u Tottenham biti stalni starter na lijevoj strani.

Lukaku je trenutno prva zvijezda Neroazzurra i očekuje se da bude ključni igrač, te je večeras od prve minute u napadu sa Lautarom Martinezom, dok će Edin Džeko čekati svoju priliku sa klupe.

Inter je neporažen u posljednjih 11 debitantskih utakmica protiv novopromovisanih klubova u prvenstvu Italije. Nerazzurri su momčad s najviše udaraca (348) i udaraca na gol (127) u Seriji A u 2022. godini.

Bit će apsolutni favorit u večerašnjem duelu, tu nema nikakve dileme, ali domaćin će učiniti sve da pokaže kako je zreo za nastupe u najvišem rangu italijanskog nogometa.

Usput, dodajmo da je Inter nedavno s 11:0 slavio u jednoj pripremnoj utakmici protiv jedne amaterske ekipe, a Edin je postigao dva gola. 

Osim Dijamanta strijelci u prvom poluvremenu još su bili Hakan Calhanoglu, Romelu Lukaku i Denzel Dumfries. 

U nastavku je ušao Lautaro Martinez koji je postiže dva gola. U strijelce su se još upisali Henrikh Mkhitaryan, Roberto Gagliardini, Joaquin Correa i Cesare Casade.

Vjerovatni sastavi:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lecce (4-3-3): Falcone; Gendrey, Cetin, Blin, Gallo; Bistrovic, Hjulmand, Helgason; Strefezza, Ceesay, Di Francesco.

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Gosens; Lukaku, Lautaro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti