Skupocjeni transfer igrača koji je ozbiljno ''prijetio" Džeki!

Sve je dogovoreno

Skupocjeni transfer igrača koji je ozbiljno ''prijetio" Džeki!

A. Čaušević

Edin Džeko će i u novoj sezoni nositi dres Intera, ali prema svemu sudeći neće imati ulogu startera.

Džeko odavno nije imao žešću konkurenciju u fazi napada pošto će se za startne pozicije boriti sa Romeloum Lukakuom, Lautarom Martinezom i Joaquinom Correom.

Da ugrozi Džekinu poziciju u timu bh. napadaču je ozbiljno prijetio i mladi Andrea Pinamonti koji je prošle sezone igrao na pusdbi u Interu.

Pinamonti je prošle sezone igrao u Empoliju na posudbi. Sa 13 golova bio je sjajan i među najzaslužnijim zašto je ova ekipa ostala u Seriji A.

Ovaj 23-godišnjak se ovog ljeta vratio u Inter s namjerom da pokaže svoj kvalitet, ali su Nerazzurri razmišljali drugačije.

Naime, odlučeno je da se Pinamonti prodan, a danas iz Italije stižu vijesti o njegovom skupocjenom transferu nakon što su dogovoreni svi detalji.

Oglasi

Talentovani napadač će postati član Sassuola. Na ime transfera Nerazzurri će inkasirati 20 miliona eura što je zaista fantastičan iznos.

Pinamonti kojeg je željela i Atalanta je već pristao na transfer u Sassuolo pa je preostalo samo da klubovi sve ozvaniče.

Odlazak Pinamontija neće previše promijeniti Džekin status, ali će mu sigurno garantovati veću minutažu jer prema najavama Italijana Dijamant će biti prvi Inzaghijev ''pik'' kada nema Lukakua i Martineza.

Inače, ovaj napadač je izdanak Interove škole. Ipak, nikad nije dobio šansu na Giuseppe Meazzi jer je prije Empolija posuđivan i Genoi.

Član prvog tima Nerazzurra bio je u sezoni 2020/21 i tada je pod vodstvom Carla Ancelottija osvojio Scudetto. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Aconcagua
Član prvog tima Nerazzurra bio je u sezoni 2020/21 i tada je pod vodstvom Carla Ancelottija osvojio Scudetto. ??? Jesam li nešto prespavao???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi