Inter brojao do 11, Džeko se nije štedio!

Dijamant najavio novu sezonu

Inter brojao do 11, Džeko se nije štedio!

A. Čaušević

Inter će na startu nove sezone Serije A igrati protiv Leccea.

Na posljednjoj test utakmici uoči prvog takmičarskog ispita Nerazzurri su u svom trening kampu dočekali amatersku ekipu Sant'Angelo Lodigiano.

Sasvim očekivano bivši prvak Italije nije imao problema sa dosta slabijim protivnikom te je slavio ubjedljivu pobjedu sa 11:0.

Edin Džeko se našao u startnoj postavi te se iskusni bh. napadač na završnoj pripremi za novu sezonu uopšte nije štedio.

Džeko je postigao dva gola, a prvi već u 3. minuti kada je sjajno zakucao loptu glavom u mrežu. Poslije je pogodio još u 30. minuti.

Osim Dijamanta strijelci u prvom poluvremenu još su bili Hakan Calhanoglu, Romelu Lukaku i Denzel Dumfries.

Oglasi

U nastavku je ušao Lautaro Martinez koji je postiže dva gola. U strijelce su se još upisali Henrikh Mkhitaryan, Roberto Gagliardini, Joaquin Correa i Cesare Casade.

Simone Inzaghi je tokom pripremnog perioda kao udarni tandem vidio Martineza i Lukakua, a vidjet ćemo da li će mu se mišljenje promijeniti nakon ovog meča.

Tokom pauze između dvije sezone dosta se govorilo o mogućem odlasku Džeke iz Intera poslije povratka Belgijanca, ipak Sarajlija je ostao i tražit će svoju šansu. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što može radovati je činjenica da ljubimca bh. navijača nisu uzdrmale razne medijske špekulacije te je odlučan i samouvjeren da bez obzira na žestoku konkurenciju i dalje može potvrditi svoju klasu u Interu.

Inače, Džeko je ušao u drugu te ujedno i posljednju godinu ugovora s Nerazzurrima, a kako stvari stoje slavni klub iz Milana mu neće ponuditi nastavak saradnje. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HerrOttoFlick1921
Brojao je i Arteta to pet ;)
3 1
1921_1987
Zar nije Dzeko potresen?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi