Foto - EPA

Idealnih 11

Navijači odabrali najbolji tim Premier lige u historiji

Midhat Šljivak

Engleska Premier liga bez ikakve dileme je najpopularnije fudbalsko takmičenje na svijetu.

Utakmice ovog takmičenja gledaju se s dosta pažnje, a kako ove godine Premiership slavi 30. rođendan, BBC je odlučio izabrati najboljih 11 koji su igrali u ovom takmičenju.

Navijači su ti koji su birali idealni tim Premier lige. Izbor je poprilično zanimljiv, a od aktivnih fudbalera tu su samo Cristiano Ronaldo i Kevin de Bruyne.

Ljubitelji Premiershipa odlučili su se za ove igrače i formaciju 4-3-3.

Golman: Peter Schmeichel.

Odbrana: Gary Neville, Rio Ferdinand, John Terry, Ashley Cole.

Vezni red: Steven Gerrard, Kevin de Bruyne, Patrick Vieira.

Napad: Cristiano Ronaldo, Alan Shearer, Thierry Henry.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na spisku najboljih nije bilo mjesta za neka velika imena među kojima su legendarni Nemanja Vidić ili Frank Lampard, ali i brojne druge fudbalske ikone s engleskih terena.

Više od 11 jednostavno nije moglo stati. Ovi fudbaleri imali su najviše glasova, a vi prosudite sami jesu li odabrani baš i najbolji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.