Foto - EPA

Premiership, 2. kolo

Show Gabriela Jesusa protiv Leicestera, City lagano razbio Bournemouth

M. Šljivak

Arsenal je u utakmici 2. kola Premiershipa na Emiratesu savladao Leicester s 4:2.

Show u ovom meču imao je brazilski napadač Gabriel Jesus. On je postigao dva gola i upisao je dvije asistencije.

Arsenal do vodstva stiže u 23. minuti. Gabriel Jesus prekrasno pogađa za 1:0, a u 35. minuti Jesus postiže i drugi pogodak za sigurno vodstvo od 2:0.

Leicester se nije predavao. Autogolom Salibe u 53. minuti dolaze do 2:1, ali su već u narednom napadu dozvolili Jesusu da uposli Xhaku koji pogađa za 3:1.

Novi povratak u meč Leicester ima u 74. minuti. Maddison je pogodio za 3:2, no slavlje je ponovo trajalo samo dvije minute. Jesus kratko dodaje do Martinellija, a ovaj pogađa za konačnih 4:2.

Manchester Cityje je lagano s 4:0 pobijedio Bournemouth na Etihadu.

Pitanje pobjednika tim Pepa Guardiole riješio je već u prvom dijelu kada je već bilo 3:0. Redom su pogađali Gundogan, De Bruyne i Foden.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 79. minuti. Lerma pogađa vlastitu mrežu za konačnih 4:0.

Čak tri remija su viđena u ovom terminu Premiershipa. Brighton i Newcastle odigrali su meč bez golova (0:0), baš kao i Wolverhampton i Fulham.

Tragičar ovog meča je Aleksandar Mitrović koji je promašio penal u 81. minuti meča.

Remi je viđen i na St. Mary'su u duelu Southamptona i Leedsa (2:2). Gosti su imali dva gola prednosti, ali nisu uspjeli doći do tri boda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 2. kolo:

Arsenal - Leicester 4:2
Brighton - Newcastle 0:0
Man. City - Bournemouth 4:0
Southampton- Leeds 2:2
Wolves - Fulham 0:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.