Koga je Sterling pozvao na obračun? "Možemo se naći, sada ili sutra"

Zbog incidenta iz 2018.

Koga je Sterling pozvao na obračun? "Možemo se naći, sada ili sutra"

E. Škorić

Krilni igrač Chelseaja Raheem Sterling priznao je da je spreman susresti se s čovjekom koji ga je prije četiri godine vrijeđao na rasnoj osnovi.

U nedjelju će Englez upisati debi na Stamford Bridgeu kao igrač Chelseaja, a upravo je na tom stadionu 2018. godine doživio uvrede na rasnoj osnovi u duelu svog bivšeg kluba Manchester Cityja i Chelseaja.

Kamere na stadionu snimile su kako jedan od navijača domaćeg tima vrijeđa omalenog Engleza, a nakon utakmice je Sterling incident prijavio policiji.

Ispostavilo se da je navijač vlasnik sezonske ulaznice Colin Wing. Iako muškarac nije optužen, klub mu je izrekao doživotnu zabranu pristupa stadionu. Sam Wing nije priznao krivnju, ali se ipak ispričao igraču za svoje ponašanje.

"Ne zamjeram mu, ne mrzim ga. Možemo se naći. Ovdje i sada ili sutra. Za mene to nije problem", rekao je Sterling.

"Moj cilj je uništiti rasizam i naučiti mlade ljude vrijednim stvarima. Želim im pokazati kartu života i pokazati im prave puteve. Želim im pokazati da ako se samo brinu za sebe i odvoje vrijeme za sebe, mogu dogurati jako daleko", dodao je Sterling.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sterling je igrao za Manchester City. Ljetos je Englez nakon sedam sezona prešao u Chelsea.
U Londonu su ga platili manje od 50 miliona funti. Chelsea će u nedjelju igrati kod kuće protiv Tottenhama. Utakmica počinje u 17:30 sati.

Podsjećamo da su Plavci u prvom kolu slavili na Goodison Parku protiv Evertona s 1:0, golom Jorhinha s bijele tačke.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi