Osvojio "tihu patnju" mnogih: Kada je trebalo muškosti pobjegao, umjesto na šake gađao se pizzom

Otkrio je detalje

Osvojio "tihu patnju" mnogih: Kada je trebalo muškosti pobjegao, umjesto na šake gađao se pizzom

A. Čaušević

Jedan od najšokantnijih trenutaka u historiji Premiershipa desio se u oktobru 2004. godine. 

Cesc Fabregas priznao je da je bacio komad pizze prema Sir Alexu Fergusonu tokokm tzv. "Bitke za švedski stol" jer nije imao "hrabrosti tuči se", ali je insistirao da nije gađao baš menadžera Manchester Uniteda.

Zloglasna tučnjava dogodila se u oktobru 2004. kada je Fabregas bacio krišku pizze na šefa Manchester Uniteda nakon poraza Arsenala od 2:0 na Old Traffordu.

Fabregas je rekao da je bio bijesan nakon utakmice jer je rezultat okončao Arsenalov ligaški niz od 49 utakmica bez poraza, ali je iszistirao na tome da nije imao namjeru učestvovati u tučnjavi u tunelu.

Igrači Uniteda i Arsenala su se posvađali u tunelu nakon utakmice kada je šef Topnika Arsene Wenger kritikovao Ruuda van Nistelrooya. Mogla se vidjeti tuča s obje strane dok su menadžeri razmjenjivali žestoke riječi.

Fabregas je rekao da nije imao ''hrabrosti'' izaći i tuči se jer su bili "super veliki dečki" pa je umjesto toga uzeo komad pizze i bacio ga niz tunel. Međutim, nije shvatio da je pogodio Fergusona.

Oglasi

Govoreći za ITV Sport, bivša reprezentativac Šptanije je rekao: 'Bili smo neporaženi 49 utakmica. Bili su tako takmičarski raspoloženi, ali su bili vrlo pametni ljudi."

"Dakle, bio sam jako frustriran. Zagrijavaš se i ne uđeš. Ljutiš se što si izgubio. Samo sam brzo ušao u svlačionicu i tamo je bilo nešto hrane, umirao sam od gladi."

"Uzeo sam komad pizze i počeli smo čuti zvukove. Igrači i Arsene Wengera su bili posvuda."

"Prvo što mi je palo na pamet je baciti pizzu jer nisam imao ni snage ni hrabrosti možda ići u tu borbu. Bili su čudovišta unutra. Bili su super, super veliki momci. Očito je komad pizze pogodio Sir Alexa Fergusona."

[instagram]https://www.instagram.com/p/CfcOsVdDznS/?hl=en[/instagram]

Oglasi

U svojoj autobiografiji Ferguson je napisao da je nije znao ko ga je pogodio pizzom, ali nakon ovog Fabregasovog priznanja i ta dilema je otklonjena.

Fabregas je van terena imao hraborosti prilaziti mnogim djevojkama, ali kada je trebalo pokazati muškost tu se povukao.

Inače, Fabregas je kao mlađahni dečko uspio ono što njegove mnogo starije kolege nisu. Naime, osvojio je srce 12 godina starije Danielle Semaan s kojom se u međuvremenu i oženio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Libanonka je bila tiha patnja mnogih fudbalera, ali je na kraju završila u zagrljaju Španca. U braku su od 2018. godine i imaju troje djece.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

HarisADP
Ma **** ave bitno ato stw napisali, na kraju usraßte sve sa ovom gadurom. Fuj ata sve ljudi nece oženiti
2 0
King_Kenny
...ko se potukao,gdje,sta kako,kakve veze ima komad pizze sa ovom radodajkom i Fergusonom...???...ako nemate nista pametno za napisati bolje nemojte ni ovakve gluposti...bolje kvalitet nego kvantitet...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi