Foto - Screenshot

Trener Intera u zanimljivoj sceni

Inzaghijeva ruka 'zalutala' i Džeki stvorila ozbiljnu neugodnost

Midhat Šljivak

Inter je večeras u posljednjim sekundama došao do pobjede u Lecceu.

Nerazzurri su na gostovanju slavili pogotkom Denzela Dumfriesa u 95. minuti, a šansu za igru u ovom meču dobio je i Edin Džeko.

Trener tima iz Milana Simone Inzaghi je bh. napadača ubacio u 68. minuti meča. Bacio ga je u vatru s Romeluom Lukakuom i Lautarom Martinezom, ali na kraju niko od njih nije bio junak.

Slava je otišla u ruke defanzivca Denzela Dumfriesa. Džeku je lopta promašila u posljednjem napadu, došla je do Nizozemca koji postiže pogodak za 2:1 i veliku radost navijača i igrača Intera.

Međutim, zanimljiva scena dešavala se pored terena kada je Džeko trebao ući u igru. Glavnu ulogu je imao trener Intera Simone Inzaghi.

Džeko se spremao za ulazak umjesto Hakana Calhanoglua. Inzaghi mu je davao posljednje savjete i nekoliko puta ga je uhvatio za zadnjicu.

Ova situacija privukla je veliku pažnju. Dosta je šaljivih komentara na račun trenera tima s Giuseppe Meazze i svakako da će se o ovom još pričati.

Edin Džeko je od ulaska u igru učestvovao u nekoliko opasnih akcija. Nažalost, on na kraju nije bio junak svog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, saznao je jasno svoju ulogu večeras. On će biti tu da 'vadi' utakmice kada ne ide sve po planu, baš kao što je to slučaj bio i večeras protiv Leccea.

Nadamo se svakako da će Edin u ostatku sezone imati dosta šanse za igru i da će pored Romelua Lukakua ipak vratiti poziciju među startnih 11.