Na sve načine pokušava da ode

Kao da je zatvorenik u Unitedu: Ronaldo jede sam u kantini, a na treninzima uvijek prigovara

Endin Čaušević

Manchester United je očajno otvorio novu sezonu, a problemi koje Erik ten Hag ima u svlačionice iz dana u dan izlaze u javnost.

Jasno je da je jedan od najvećih problema za nizozemskog stručnjaka status Cristiana Ronalda koji je tokom ljetne pauze i priprema za novu sezonu na sve načine pokušavao da napusti Manchester United.

Ronaldo je čak propustio skoro cijele pripreme i radio je na tome da napusti klub nakon samo jedne sezone, ali nijedan drugi klub nije bio zainteresovan da ga kupi od Uniteda.

Portugalac se našao u ekipi na početku sezone i u blamaži protiv Brentforda je igrao od prve minute, ali se uklopio u sivilo svog tima. Također, mnogi smatraju da je Ronaldo na toj utakmici pokazao koliko želi da ide.

Na kraju meča odbio je da pozdravi navijače i trenera Ten Haga i samo je odšetao u svlačionicu.

Ronaldo ne odustaje od odlaska iz kluba i to će pokušati svim silama da uradi do kraja ljetnog prelaznog roka. U Unitedu čak razmišljaju o tome da raskinu ugovor s njim i puste ga da ode jer je jasno da kvari atmosferu u svlačionici.

Engleski mediji objavili su jutros da Ronaldo na sve načine želi da pokaže Ten Hagu i saigračima da ne želi biti dio ovog tima i da mu je glavni cilj da što prije napusti Old Trafford.

Mirror je jutros objavio da Ronaldo već danima u kantini ovog kluba jede sam i da odbija da se u tom periodu druži sa saigračima.

Također, i na treninzima često negoduje i maše rukama zbog protesta prema načinu treniranja i taktici koju Ten Hag preferira. Posebno mu smeta visoki presing koji traži Nizozemac jer Ronaldo ne želi na to previše da troši snagu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sve to jasan je pokazatelj da Ronaldo nema ambiciju ni želju da igra u Unitedu i usvaja taktiku novog trenera i da razmišlja samo o odlasku iz kluba.

Ukoliko United na kraju zaista raskine ugovor s njim onda će Ronaldo bez obeštećenja otići u neki drugi klub. Navodno, interes za njega pokazali su Atletico Madrid, Chelsea i PSG koji čekaju rasplet situacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.