Pokazao ko je gazda: Ten Hag brutalno kaznio i ponizio igrače Manchester Uniteda

Nakon blamaže protiv Brentforda

Pokazao ko je gazda: Ten Hag brutalno kaznio i ponizio igrače Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Manchester United je na očajan način otvorio novu sezonu u Premiershipu, a izabranici Erika ten Haga za vikend su doživjeli pravu blamažu protiv Brentforda.

Crveni đavoli su šokirali svoje navijače novom očajnom predstavom jer su u subotu na gostovanju kod Brentforda poraženi s čak 4:0 i pokazali su da ni ova sezona očito neće biti previše bajna.

Za Manchester United ovo je drugi vezani poraz na startu sezone jer je ovaj tim u prvom kolu na svom terenu neočekivano poražen od Brightona sa 2:1.

Ove utakmice najbolje su pokazale da Ten Haga očekuje izuzetno težak posao u Manchester Unitedu i da je povratak ovog kluba u sami vrh evropskog fudbala skoro pa nemoguća misija.

Nizozemac je na kraju prošle sezone preuzeo United nakon što je napustio Ajax i u ljetnim pripremam zabilježio je dosta dobre rezultate, ali dok je nova sezona počela Crveni đavoli su se vratili starim navikama.

Koliko je poraz protiv Brentforda šokirao navijače Uniteda toliko je šokirao i Ten Haga. Nizozemac nije mogao da vjeruje na kakav način su njegovi igrači odigrali ovaj meč i odlučio je da nešto poduzme.

Oglasi

Engleski mediji objavili su sinoć da je Ten Hag odmah kaznio igrače Uniteda i da im je ukinuo slobodan dan, te su svi igrači morali jučer da se pojave u trening centru kako bi odradili trening.

Međutim, to Ten Hagu nije bilo dovoljno jer je pronašao brutalan način kako da ih kazni, ali i ponizi za težak poraz protiv Brentforda.

Naime, igrači Uniteda jučer nisu skoro nikako radili s loptom i na treningu jedini zadatak bio je da svaki od njih pretrči 13.6 kilometara. Taj broj nije bio slučajan i jutros se pojavilo jasno objašnjenje zašto su toliko trčali.

Statistika nakon meča u subotu pokazala je da su igrači Brentforda za 90 minuta upravo za 13.6 kilometara više pretrčali od ekipe Manchester Uniteda, a Ten Hag je to iskoristio kako bi žestoko kaznio svoje igrače.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Umjesto da odmaraju i vrijeme provode s porodicom igrači Uniteda su zbog blamaže protiv Bretforda morali trenirati, te čak pretčati 13.6 kilometara za kaznu.

Igrači Uniteda priliku da se iskupe za očajne igre u prva dva kola imat će već za sedam dana kada će u velikom derbiju na Old Traffordu dočekati svog najvećeg rivala Liverpool.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Brzo će i on biti bivši...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti