Otišao put Grčke

Sarajevski rivali ostali kratkih rukava, Zukanović odabrao novi klub

Eldar Ganibegović

Ervin Zukanović ima novi klub.

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine povezivao se sa sarajevskim rivalima, Željezničarom i Sarajevom, no na kraju nije došlo do dogovora ni s jednim od ta dva kluba.

Na kraju je defanzivac otišao put Grčke i potpisao ugovor, kako je SportSport.ba i najavio, s tamošnjim Asterasom iz Tripolisa koji igra u najjačem rangu grčkog fudbala.

"Nikad ne odustajte od nečega bez čega ne može proći dan bez razmišljanja o tome. Uradimo to", napisao je Zukanović i označio profil svog novog kluba.

Ugovor s Asterasom potpisao je na jednu godinu, odnosno do kraja sezone, te će narednog ljeta ponovo biti u prilici da traži novi klub ili produži saradnju s Asterasom. 

Iskusni defanzivac je većinu svoje karijere proveo u Seriji A gdje je upisao 132 nastupa uz pet postignutih golova.

Na Apeninima je igrao za Chievo, Genou, Romu, Sampdoriju i SPAL. Prije dolaska u Italiju igrao u Belgiji i Austriji.

Potražite više informacija na temu Super League:

Posljednji angažman imao je u Turskoj gdje je nastupao za Karagumruk.

Nastupao je i za reprezentaciju BiH za koju je skupio 38 nastupa, a mnogi su stava da mu je nanesena velika nepravda što sa Zmajevima nije putovao u Brazila na Svjetsko prvenstvo, iako je igrao u kvalifikacijama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.