Foto - EPA

United žestoko u finiš prijelaznog roka

Spremaju se čuda na Teatru snova

Midhat Šljivak

Manchester United katastrofalno je ušao u novu sezonu Premier lige.

Tim s Old Trafforda poražen je od Brightona i Brentforda, navijači su nakon svega bijesni, kao i menadžer Erik ten Hag koji je javno zatražio dolazak novih igrača.

"Potrebni su nam novi, kvalitetniji igrači. Pokušat ćemo ih uvjeriti da dođu kod nas", rekao je Ten Hag.

A do kraja prijelaznog roka na Teatru snova mogli bismo vidjeti brojna nova imena. Manchester United je krenuo žestoko kako bi osigurao potpise igrača koje Ten Hag želi u svojim redovima.

Najveće ime je svakako brazilski veznjak iz Real Madrida Casemiro. Navodno je ovaj posao veoma brzo treba biti gotovo za oko 60 miliona eura, a 30-godišnjem veznjaku Crveni đavoli su ponudili duplo veću platu od 11 miliona koliko ima u Madridu.

Nije Casemiro jedini koji bi mogao stići na Old Trafford. United je krenuo ponovo i po ofanzivca Ajaxa Anthonyja za kojeg će morati izdvojiti oko 75 miliona eura, ali i napadača PSV Eindhovena Codyja Gakpoa.

"Hoće li me Ten Hag zvati? Nemam pojma. Neka agenti to rješavaju i šta bude, bit će. Ja se ovdje dobro osjećam", rekao je Anthony.

Cody Gakpo veoma je interesantan napadač. Ovaj 23-godišnjak prošao je sve omladinske kategorije PSV-a, a prošle sezone je eksplodirao s 21 golom za ovaj klub.

Njegova sudbina bit će poznata naredne sedmice nakon što PSV odradi meč play-offa za plasman u Ligu prvaka protiv Rangersa i moglo bi se desiti da Gakpo ode u Manchester odmah nakon revanša.

Pored ovih fudbalera na Teatar snova mogao bi i američki fudbaler Christian Pulišić. Chelsea je spreman da ga pusti na posudbu u United jer za njega Thomas Tuchel nema mjesta u ekipi u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United bi u nastavku sezone mogao izgledati dosta drugačije u odnosu na početne utakmice i vidjet ćemo hoće li uspjeti da završe ove transfere.

Ten Hag se nada kako će dobiti igrače koje želi i da će njegov tim konačno krenuti prema vrhu engleskog fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.