Nosit će dres Crvenih vragova

Poznati detalji Casemirovog transfera u Manchester

E. Škorić

Manchester United je jako blizu dovođenja brazilskog veznjaka Casemira iz Real Madrida.

Nakon lošeg otvaranja sezone i dva uzastopna poraza u Premiershipu, Manchester United kreće u obnovu tima, a klub je odlučio da za čak 70 miliona eura otkupi ugovor Casemira.

Real je pristao na prodaju 30-godišnjaka, a posao bi trebao ubrzo da bude i okončan. Sada su poznati i detalji transfera.

Manchester će ga ukupno platiti 70 miliona, dok će igrač potpisati na četiri godine i zarađivat će čak 18 miliona eura po sezoni.

Casemiro je već gotovo 10 godina stanovnik Madrida. Stigao je 2013. godine u klub, a jednu sezonu je proveo na posudbi u Portu.

On bi debi u dresu Manchester United mogao imati već u ponedjeljak protiv Unitedovog velikog rivala Liverpoola u trećem kolu Premiershipa, barem tako smatraju optimistične kolege u Engleskoj.

S Realom je Brazilac uzeo sve što je mogao. Osvojio je čak 18 trofeja od čega je pet u Ligi prvaka.

Zahvaljujući odličnim nastupima u Realu Casemiro je postao neizostavan član i reprezentacije Brazila za koju je odigrao 63 utakmice uz pet postignutih golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester je pokušavao sedmicama da dovede Frenkiea de Jonga iz Barcelone, a na kraju je ipak izabrao Casemira, ali klub radi i na drugim pojačanjima. Navodno je blizu dolaska i nizozemski napadač Cody Gakpo iz PSV-a.

Istovremeno je Ajax odbio 80 miliona eura ponudu za sjajnog Antonyja, kojeg želi da zadrži barem još jednu sezonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.