Manchester United završio spektakularan transfer
Foto - EPA

Casemiro već sutra na Old Traffordu

Manchester United završio spektakularan transfer

M. Šljivak

Manchester United završio je večeras spektakularan transfer.

Novi član Crvenih đavola postat će sjajni brazilski veznjak Casemiro koji je dogovorio sve uslove s timom iz Manchestera.

Real Madrid je također pristao da proda 30-godišnjeg veznjaka. Posao je zaključen, sve je spremno za potpis koji bi se mogao desiti već sutra.

Marca javlja da je kraljevski klub dozvolio Casemiru da već sutra otputuje u Manchester na ljekarske preglede nakon čega će potpisati višegodišnji ugovor s Crvenim đavolima.

Real će za usluge brazilskog fudbalera inkasirati 60 miliona funti, a debi u dresu Uniteda Casemiro bi mogao imati već u ponedjeljak na Old Traffordu protiv velikog rivala Liverpoola.

Casemiro je već gotovo 10 godina stanovnik Madrida. Stigao je 2013. godine u klub, a jednu sezonu je proveo na posudbi u Portu.

Oglasi

Ipak, po povratku 2015. godine postao je jedan od najbitnijih igrača tima. S Tonijem Kroosom i Lukom Modrićem čino je fenomenalni trio koji je Realu donio dosta radosti.

S Realom je Brazilac uzeo sve što je mogao. Osvojio je čak 18 trofeja od čega je pet u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukupno je u dresu kraljevskog kluba brazilski veznjak odigrao 336 utakmica i postigao je 31 pogodak.

Zahvaljujući odličnim nastupima u Realu Casemiro je postao neizostavan član i reprezentacije Brazila za koju je odigrao 63 utakmice uz pet postignutih golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...prodali im ovog mesara penzionera koji ce u EPL vise provesti na tribinama zbog crvenih kartona nego na terenu...Perez bas zna posao...
2 19
Eno30
Dobro dosao Casemiro, Real napravi pametan potez dobre pare dobi za 30 godisnjaka. Nadam se da ces i u Unitedu pruzat dobre partije kao u Realu
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi