Foto- Pexells / Instagram

Zanimljiva vijest iz Španije

Je li ovaj grad nova destinacija Miralema Pjanića? Navodno se sprema ponuda za bh. fudbalera

Midhat Šljivak

Miralem Pjanić (32) uspio je uvjeriti trenera Barcelone u svoj kvalitet i ovaj je odlučio da ga zadrži u ekipi ove sezone.

Ipak, 32-godišnji bh. fudbaler neće biti starter. Njemu je predviđena uloga zamjene za Sergija Busquetsa i šansu će uglavnom dobijati u utakmicama koje su manje bitne za Katalonce.

Pjanić je ispunio cilj ostankom u Barceloni, ali španski novinar santi Aouna danas donosi nevjerovatnu vijest o Pjaniću. On tvrdi da bi iskusni veznjak karjeru mogao nastaviti u Nici.

"Po informacijama koje imamo Nica je zainteresovana za Miralema Pjanića. On nije u ozbiljnim planovima trenera Barcelone i sviđa mu se ideja o dolasku na Azurnu obalu", piše ovaj novinar i dodaje:

"Nica nije poslala zvaničnu ponudu. Žele vidjeti je li spreman da se žrtvuje finansijski kako bi došao u Ligue 1".

Nica je ove sezone već dovela poznata imena u svoje redove. Tu su Kasper Schmeichel i Aaron Ramsey, ali klub ne želi stati na njima i želi dodatna pojačanja.

Pjanić je jedna od želja i vidjet ćemo postoji li zaista ikakva istina o želju za odlaskom u Nicu jer je ipak njegova želja bila ostanak u Barceloni.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Miralem bi prvi nastup ove sezone u dresu Barce mogao imati tokom vikenda u duelu protiv Real Sociedada. Trebao bi početi meč umjesto suspendovanog Busquetsa.

Ukupno je bh. fudbaler u dresu Barcelone od dolaska u klub 2020. godine odigrao svega 30 utakmica, ali treba svakako istaći da je prošle sezone bio na posudbi u Bešiktašu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.