Barcelona bi zbog nevjerovatnog ugovora mogla ostati bez čovjeka koji je tek došao
Foto - EPA

Kounde ima zanimljivu klauzulu

Barcelona bi zbog nevjerovatnog ugovora mogla ostati bez čovjeka koji je tek došao

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone konstantno je u centru pažnje zbog finansijskih problema.

Iako imaju ogromna dugovanja, katalonski klub je uspio dovesti velika imena ovog ljeta, no dobar dio ekipe morao je spustiti plate kako bi se novi igrači registrovali.

Jedini koji dosad nije registrovan je francuski defanzivac Jules Kounde. Igrač plaćen više od 50 miliona eura ne može ni biti registrovan ako Barcelona ne napravi određene prodaje ili ako neko od zvijezda ne pristane na smanjenje plate.

Kounde se zbog toga odlučio staviti zanimljivu klauzulu u ugovor. Ako ne bude registrovan do 31. augusta on postaje slobodan igrač i može napustiti klub.

Takva opcija je malo vjerovatna, ali svakako da postoji određena opasnost da se to desi. Kounde već gubi strpljenje i nema namjeru da utakmice gleda s tribina.

Jednu je već propustio, neće ga biti ni ovog vikenda na meču protiv Real Sociedada i to ga poprilično nervira.

Problem za Barcelonu predstavlja činjenica i da su kapiteni Jordi Alba i Sergio Busquets odbili novo smanjenje plate jer im klub već duguje ogromne cifre koje su im obećali isplatiti nakon odricanja od plata u prethodnim mjesecima.

To je natjeralo rukovodstvo katalonskog kluba da se okrene prema Miralemu Pjaniću i Marc-Andre ter Stegenu. Zatražit će se od njih smanjenje plata kako bi Kounde na kraju mogao biti registrovan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve u svemu, velika zbrka je u Barceloni kada su plate u pitanju i vidjet ćemo šta će se desiti s Koundeom i njegovom registracijom.

Činjenica da bi mogao napustiti klub bez da je odigrao ijedan meč sigurno je nešto što se rijetko viđa u svijetu fudbala, posebno na nivou vrhunskih klubova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Zar niste objavili da je pjanic pristao na 70% smanjenu platu? Šta će biti sad? Igrat će za sendvič i kutiju cigara?
5 1
koraj
Sto Lewandovski i Kessie ne smanje plate?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi