Barcelona spas traži u Miralemu Pjaniću: Rukovodstvo kluba uskoro za stolom s bh. fudbalerom
Foto - Instagram

Nemaju drugog izbora

Barcelona spas traži u Miralemu Pjaniću: Rukovodstvo kluba uskoro za stolom s bh. fudbalerom

M. Šljivak

Miralem Pjanić (32) ostao je u Barceloni ove sezone.

Trener katalonskog velikana Xavi Hernandez odlučio je zadržati 32-godišnjeg veznjaka koji bi prve minute trebao dobiti tokom vikenda u meču s Real Sociedadom.

Pjanić bi uz njemačkog golmana Marca-Andrea ter Stegena mogao biti spasilac Barcelone ove sezone. Klub će od njih zatražiti smanjenje plata iako to nisu planirali.

Ranije je objavljeno kako Pjanić neće dodatno spuštati platu jer je već prošle sezone spustio primanja za čak 60 procenata. Ipak, uskoro će Pjanić i Ter Stegen ponovo za stol s rukovodstvom kluba.

Navodno, kapiteni Barcelone Sergio Busquets i Jordi Alba odbili su dodatno smanjenje primanja. Smatraju da su već dovoljno novca poklonili klubu i to je napravilo problem.

Izuzetak je Gerard Pique. On je spreman da se odrekne 15-20 procenata late i pregovori se nastavljaju u narednim danima.

Oglasi

Klub će se u svakom slučaju okrenuti Pjaniću i Ter Stegenu. Pokušat će dogovoriti smanjenje plata kako bi mogli bez problema završiti registracije igrača koje planiraju dovesti do kraja prijelaznog roka te Julesa Koundea.

Bh. fudbaler je po dolasku u Barcelonu imao bruto platu od gotovo 16 miliona eura (15 620.000). Kada se oduzme porez ta plata na godišnjem nivou je oko osam miliona eura neto.

On se prošle godine odrekao čak 60 procenata plate, odnosno 9.4 miliona eura bruto. Tako je bh. veznjak u protekloj sezoni od kluba dobio 4.7 miliona eura neto plate.

Spreman je bio Pjanić da se ponovo odrekne plate kako bi ostao u klubu. To će na kraju očigledno i učiniti jer kapiteni nisu baš veseli da pristanu na dodatno smanjenje.

Kapiteni Barcelone imaju ogromne ugovore. Sergio Busquets zarađuje 22 miliona eura bruto, a Jordi Alba jedan milion manje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najplaćeniji fudbaler katalonskog kluba je Nizozemac Frenkie de Jong koji ima godišnja primanja od preko 29 miliona eura bruto.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...pa sto ne traze od Lewandowskog i Kessija da se i oni odreknu 60%plate???...mamicu vam cigansku pokvarenu...u 6.ligu cete vi uskoro ako bogda...
7 8
I ovo liga i klubovi? Lewa je otiso samo zato sto je htjeo promijenit sredinu posto sa Bayernom je osvojio sve a inace svi koji su igrali u BL-u pa otisli vani jos uvijek imaju prijavu u Njemackoj i Auta su him na njemackim tablama tojest tamo osigurana. Njemacka jednostavno moze pokupovat sve te lige da him je u Interesu kakvi Arapi, samo na sta bi onda to sve licilo.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije