Barcelona bila prisiljena obrisati objavu o svojoj zvijezdi nakon "intervencije" navijača

Alba žestoko kritikovan

Barcelona bila prisiljena obrisati objavu o svojoj zvijezdi nakon "intervencije" navijača

Edmir Škorić

Samo desetak minuta trajala je objava Barcelone o Jordiju Albi na Twitteru, a potom je obrisana.

Barcelona je objavila video na kojem Alba postiže gol s treninga, a objava dolazi nakon brojnih kritika navijača katalonskog kluba usmjerenih prema defanzivcu.

"Jordi Alba posvećuje ovaj gol tebi, culés", stajalo je u opisu videa, ali ubrzo je kompletna objava izbrisana.

Klub je bio prisiljen na ovaj potez nakon hiljada negativnih komentara ispod objave. Ismijavali su mnogi Albu, neki su konstatovali da bi najbolje bilo da ode iz kluba i da bi na taj način "pogurao" ekipu prema boljim rezultatima.

Navijači Barce nisu zadovoljni nedavnim učinkom ekipe, a naročito onim što su pokazali pojedinci.

Osim toga, komplikacije koje se događaju oko smanjenja plate uz mogući dolazak Marcosa Alonsa, znače da se Jordi Alba počinje smatrati smetnjom.

Oglasi

"Kada su tvoj učinak i stav obrnuto proporcionalni tvojoj plati, onda bi bilo najbolje napustiti klub", jedan je od komentara koji se pojavio.

[twitter]https://twitter.com/_Futbolero_/status/1560345941814792198[/twitter]

Lijevi bek je uoči nove sezone poručio da momčad s Camp Noua mora pokazati jedinstvo. Nada se da će u narednom periodu vrijedni igrači pojačati Barcelonu.

"To se događa. Neće uvijek sve biti sve sjajno. To je tako, i siguran sam da ćemo se toga riješiti. Volio bih da možemo potpisati puno igrača i učiniti situaciju sjajnom, ali situacija je takva kakva je sada. Moramo biti ujedinjeniji nego ikad", rekao je Alba još u junu, a u međuvremenu je ekipu pojačao veliki broj kvalitetnih igrača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Unatoč tome, Barca je slabo otvorila sezonu, osvojivši samo bod protiv Rayo Vallecana u prvom kolu La Lige na svom Camp Nouu.

33-godišnji Španac je u Barcelonu došao 2012. godine iz Valencije i svakako je igrač kojeg bi, ako ništa, svi u Barceloni trebali da poštuju. S klubom ima čak pet osvojenih naslova La Lige, šest trofeja Kupa Kralja i jednu Ligu prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...igras godinama za klub,osvajas trofeje,dajes sve za ekipu i na kraju odigras jednu losu utakmicu i odbijes igrati dzabe i "navijaci" ti pocnu psovati sve po spisku i vrijedjati te,tjerati iz kluba...dame i gospodo,"navijaci" Barcelone...zamislimo situaciju da u Liverpoolu navijaci pocnu psovati Van Dijku i tjerati ga iz kluba zbog istih razloga?...nezamislivo...to je razlika izmedju pravih navijaca i degenerika...
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti