Foto - EPA

Antony stiže u Manchester United

100 miliona eura ipak je otvorilo vrata novog velikog transfera na Old Traffordu

Midhat Šljivak

Manchester United veoma je aktivan na tržištu posljednjih dana prijelaznog roka. 

Očajan ulazak u novu sezonu primorao je rukovodstvo Crvenih đavola da se dodatno aktiviraju na tržištu i da dovedu igrače koji bi mogli poboljšati igru ovog kluba.

Veliki posao United je završio s Real Madridom. Sjajni brazilski veznjak Casemiro stiže na Teatar snova u poslu vrijednom oko 60 miliona funti i on će ubrzo postati novi fudbaler engleskog velikana.

Međutim, neće se rukovodstvo tima iz Manchestera zaustaviti samo na Casemiru. Spremili su još nekoliko transfera koji će sigurno uzdrmati Premiership, ali i svijet fudbala.

Brazilac Antony (22) iz Ajaxa velika je želja Erika ten Haga. Zatražio je od uprave da ga svim silama dovedu u Manchester i to bi se uskoro moglo desiti.

Ajax je navodno odbio 80 miliona eura od Uniteda, ali nova ponuda će biti još veća. Uz 80 miliona eura tim s Teatra snova ponudio je i dodatnih 20 miliona eura bonusa i kompletan posao bi mogao biti završen na cifri od 100 miliona eura.

Antony je danas propustio trening Ajaxa. To je vrlo vjerovatno najava da se sprema njegov odlazak i 22-godišnji Brazilac uskoro bi mogao pojačati ofanzivni dio ekipe s Old Trafforda.

Mladi krilni napadač je od februara 2020. godine član Ajaxa. Stigao je iz Sao Paula za oko 15-ak miliona eura i postigao je 25 golova u 81 nastupu za Kopljanike iz Amsterdama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svojim igrama privukao je veliku pažnju mnogih. Manchester je po svemu sudeći odnio pobjedu i očekuje se dolazak ovog fudbalera na Old Trafford.

Također, navodno je blizu Uniteda i desni bek Barcelone Sergino Dest. Pregovori s ovim fudbalerom su u završnoj fazi i mogli bismo ga uskoro vidjeti u dresu engleskog kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.