Zlatan je još u šoku jer su mu u Unitedu skinuli funtu od plate: "Svi misle da je to veliki klub"
Foto - EPA

Ibra je imao neugodno iskustvo

Zlatan je još u šoku jer su mu u Unitedu skinuli funtu od plate: "Svi misle da je to veliki klub"

Midhat Šljivak

Čuveni napadač Zlatan Ibrahimović (40) ne pamti po dobrom svoj boravak u Manchester Unitedu.

Dres Crvenih đavola Ibra je nosio u periodu od 2016. do 2018. godine te je postigao 29 pogodaka u 53 odigrana meča.

Međutim, Zlatan je ostao razočaran dešavanjima van teren. Ispostavilo se da klub nije ono što zamišljaju mnogi. Knjiga 'Adrenalina' otkrila je šta Ibrahimović misli o velikanu s Old Trafforda.

"Svi su misle da je United vrhunski klub, jedan od najbogatijih i najmoćnijih na svijetu. Izvana je to i meni tako izgledalo, ali kada sam došao tamo otkrio sam mali, zatvoreni mentalitet".

Zatim je otkrio kako mu je klub skinuo jednu funtu s plate jer je popio sok u hotelu pred jednu gostujuću utakmicu.

"Bio sam u hotelu pred utakmicu i ožednio sam. Poslužio sam se iz mini bara voćnim sokom. Nakon utakmice smo otišli kući, a zatim mi stiže obavijest da sam trošio novac".

"Obično ne obraćam pažnju, tek na kraju vidim šta sam zaradio, a šta potrošio, ali tog trenutka sam, ne znam zašto, bio znatiželjan i zatim sam shvatio da su mi skinuli funtu od mjesečne plate".

"Pozvao sam tim menadžera. Pitao sam ga zašto mi je skinuta funta od plate. Rekao mi je da je to zbog soka kojeg sam popio. Nisam mogao da vjerujem. Rekao mi je da ovdje ako nešto želiš popiti, to lično i platiš. Dobro, ali nisam ja tražio da budemo u hotelu, niti sam bio na odmoru. To mi je bilo radno mjesto, bio sam tu zbog Manchestera. Moram nešto popiti ako sam žedan, ne želim dehidriran izaći na teren".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Možete li vjerovati? Skinuli su mi funtu. U Italiji se nešto tako nikad ne bi dogodilo. To su određene male stvari koje čine razliku i kojom se zarađuje poštovanje kod igrača".

"Svaki dan su mi po dolasku na trening pitali za propusnicu. Spustio bih staklo na automobilu i rekao momku na ulazu. Slušaj prijatelju, dolazim ovdje mjesecima, najbolji sam igrač svijeta i ako me još uvijek ne prepoznaješ, onda mijenjaj posao", otkriva Zlatan Ibrahimović.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi