Rival će u dva dana biti selekcija Francuske

Specifičan meč očekuje Zmajice danas: Bez objavljivanja rezultata i ostalih podataka sa meča

Samir Mlaćo
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas i sutra odigrat će dvije prijateljske utakmice u Marseilleu protiv Francuske.

Bit će to više nego kvalitetna provjera protiv aktuelnih viceprvakinja Evrope, koje se poput naših Zmajica također pripremaju za nastup na Svjetskom prvenstvu u Australiji.

“Svi znamo kakav je Francuska protivnik, pokazat će nam koliko smo dosad napredovali na pripremama, Nismo još uvijek u optimalnoj fizičkoj formi, ali svakako da se želimo predstaviti u što boljem svjetlu“, kaže bh. reprezentativka Anđela Delić.

Prvi meč protiv francuskih košarkašica bit će zatvorenog tipa (bez objavljivanja rezultata i ostalih podataka s meča), dok će sutrašnji susret (17 sati) biti pred publikom.

U Francusku su otputovale sljedeće košarkašice: Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Elez, Nikolina Knežević, Miljana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Jovana Marković, Anđela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić, Ajla Ikanović, Azra Nikšić.

Istako bih da nam u ovom momentu rezultat na ovim prijateljskim utakmica nije nikakav imperativ. Niti razmišljamo o tome, razmišljamo kako da se što bolje uigramo i da selektiramo od ovih 16 igračica koje su tu trenutno sa nama, putnike za Australiju.

Nakon dvije utakmice u Francuskoj, slijedi pauza od 4-5 dana, nastavljamo pripreme na Vlašiću od 27. avgusta do 11. septembra kada putujemo u Australiju. Posljednje što je dogovoreno da protiv reprezentacije Malija koja je umjesto Nigerije u suprotnoj grupi od nas, po dolasku u Australiji odigramo još jednu pripremnu utakmicu", kazao je prije par dana selektor Goran Lojo

"Ja ću se prije svega osvrnuti na prvi dio priprema koji smo uradili u Italiji, odigrali smo pet utakmica protiv američkih koledža. Djevojke su sve došle željne za radom, spremne, maksimalna koncentracija prisutna. Znamo da nas očekuje veliko takmičenje SP, ovo je prvi put da je jedna ženska selekcija ostvarila plasman na SP, to je izuzetna čast i zadovoljstvo. Mi ćemo odraditi sve što je do nas i da tamo odradimo posao kako treba", izjavila je iskusna naša reprezentativka Milica Deura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.