Kraljevi upisali drugu pobjedu

Real fantastičan u Vigu, ali i u takvoj utakmici se Hazard obrukao

Edmir Škorić

Real Madrid je u drugom kolu španske La Lige gostovao u Vigu, gdje je slavio rezultatom 4:1.

Utakmice Reala i Celte tradicionalno donose mnogo golova, a tako je bilo i večeras. U jednoj dobroj predstavi, gosti iz Madrida odnijeli su tri boda i upisali drugu vezanu pobjedu u prvenstvu u kojem brane titulu.

U 14. minuti dosuđen je penal za Kraljeve, a Karim Benzema je bio siguran s 11 metara. Drugi je penal dosuđen u 23. minuti, samo na drugoj strani.

Iago Aspas je kao najiskusniji i najbolji u Celti preuzeo odgovornost i pogodio za izjednačenje.

Real je u 41. minuti opet poveo. Fantastičan pogodak Luke Modrića, koji je igrao važnu ulogu u pobjedi svoje momčadi.

Modrić je također u 56. minuti poslao sjajnu loptu u for za brzog Viniciusa, a Brazilac izašao sam pred gol domaćih, obišao golmana i pogodio.

Samo 10 minuta kasnije, Real je dao i četvrti gol. U jeku domaćih napada, kontra Kraljeva i novi pogodak Valverdea. U 85. minuti Benzema je izborio penal, dao je Hazardu loptu kako bi ovaj pogodio i popravio svoje samopouzdanje, ali mu je golman Celte odbranio udarac.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real za osam dana ide u goste Espanyolu, dok će Celta prvi trijumf tražiti u gostima kod Girone.

Ovo je bila prva utakmica u kojoj Real u rosteru nije imao Casemira, pošto je Brazilac potpisao za Manchester United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.