Foto - EPA

Uskoro transfer

Dinamo završava još jedan milionski posao

Midhat Šljivak

Zagrebački Dinamo je u proteklih 20 godina napravio brojne velike transfere.

Hrvatski velikan je prodao neka od najvećih imena svjetskog fudbala poput Luke Modrića ili Marija Mandžukića i iz godine u godinu prave se sve veći poslovi.

Nova zvijezda u izlogu Dinama je ofanzivni veznjak Luka Ivanušec. Ovaj 23-godišnjak karijeru bi mogao nastaviti u španskoj La Ligi.

Hrvatski mediji tvrde da je na stolu Dinama ponuda Real Socedada. Nije navedena cifra koju daju za ovog fudbalera, ali ona nije mala s obzirom na to da mu je tržišna vrijednost 12.5 miliona eura.

Dinamo bi tako do kraja mjeseca mogao završiti još jedan sjajan transfer. Hoće li do njega i doći vidjet ćemo u narednih nekoliko dana.

Teško je ipak vjerovati da će ući među 10 najskupljih prodaja u historiji zagrebačkog kluba jer su odradili vrhunske poslove prethodnih godina,

Najskuplji je i dalje Marko Pjaca kojeg je Dinamo Juventusu prodao za 29.4 miliona eura, a Dani Olmo je otišao u RB Leipzig za 29 miliona.

Na trećoj poziciji je Luka Modrić i transfer u Tottenham za 22.5 miliona eura, a zatim slijede Joško Gvardiol (18.8 - RB Leipzig) i Filip Benković (14.5 - Leicester).

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ivanušec je u Dinamo stigao 2019. godine. Plaćen je Lokomotivi tri miliona eura i sigurno je da će se njegovo dovođenje isplatiti zagrebačkom velikanu.

On je ukupno za Modre odigrao 130 utakmica u protekle tri godine i postigao je 19 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.