Publika je večeras na Maksimiru mogla uživati u fudbalu
Foto - EPA

Sedam golova u pobjedi Dinama nad Osijekom

Publika je večeras na Maksimiru mogla uživati u fudbalu

M. Šljivak

Dinamo je na Maksimiru u 6. kolu HNL-a savladao Osijek s 5:2.

Veliki rivali večeras su pružili zaista odličnu fudbalsku predstavu. Na kraju je ipak Dinamo izašao kao pobjednik i nastavio je dominaciju.

Već u 3. minuti domaći su poveli. Oršić je postigao pogodak za 1:0, ali se Osijek vraća pogotkom Belje u 29. minuti za rezultat prvog dijela od 1:1.

Dinamo odlično ulazi u drugo poluvrijeme. Golovima Petkovića u 53. minuti i Perića u 66. minuti došli su do 3:1 i činilo se kako je meč riješen.

Međutim, Osijek se ubrzo ponovo vratio u meč. U 74. minuti Kleinheisler pogađa za 3:2 i nova uzbuđenja u Maksimiru.

Nije ipak Osijek mogao do preokreta. Perić drugim golom u 82. minuti susreta donosi prednost Dinamu od 4:2, a tačka na meč stavljena je u trećoj minuti nadoknade kada je Jurčević zatresao vlastitu mrežu za konačnih 5:2.

Oglasi

Luka Menalo je počeo meč u početnom sastavu. Izašao je na poluvremenu, a zamijenio ga je Špikić.

Amer Gojak je u igru ušao u 84. minuti umjesteo Luke Ivanušeca.

Dinamo je nakon šest odigranih kola prvi na tabeli sa 16 osvojenih bodova, dok je Osijek tek osmi sa samo pet bodova iz šest utakmica.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 6. kolo:

Dinamo - Osijeka 5:2

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...kod ovih se sve zna 20 godina unaprijed kao i u Bayernligi,s tim da je ovo ipak za nijansu neizvjesnije...
1 4
Hasni
Ja igro oba daju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi