Mundo Deportivo otkrio sastav za Barcelone, zna se šta večeras čeka Miralema Pjanića

Katalonci gostuju na Anoeti

Mundo Deportivo otkrio sastav za Barcelone, zna se šta večeras čeka Miralema Pjanića

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras igraju u gostima protiv Real Sociedada utakmicu drugog kola španske La Lige.

Katalonci nisu baš na najbolji način otvorili sezonu jer su prije sedam dana na svom terenu neočekivano remizirali protiv Rayo Vallecana (0:0).

Međutim, ekipa Xavija Hernandeza večeras ima priliku da popravi utisak iz prvog kola, ali jasno je da ih očekuje dosta teži protivnik jer su gostovanja u San Sebastianu za Barcelonu uvijek bila nezgodna.

Već danima se špekuliše o tome u kakvom sastavu bi Barcelona mogla početi večerašnji meč, a najveća dilema je ko će zamijeniti Sergija Busquetsa koji neće igrati zbog crvenog kartona.

Xavi jučer na press konferenciji nije htio da otkrije ko će početi od prve minute, ali je potvrdio da je on svoju odluku već donio što se toga tiče.

Mundo Deportivo jutros je objavio vjerovatni sastav Barcelone za večerašnju utakmicu, a prema njihovoj prognozi Miralem Pjanić će biti taj koji će zaigrati od prve minute na poziciji Busquetsa.

Oglasi

Iako je prije nekoliko mjeseci bio u potpunosti otpisan i očekivalo se da će sigurno napustiti Barcelonu naš reprezentativac je pokazao koliko vrijedi, a činjenica da će večeras najvjerovatnije igrati od prve minute to najbolje dokazuje.

Pored Pjanića očekuje se da će Xavi napraviti još nekoliko promjena, te da će večeras u sastavu od prve minute biti još Frenkie de Jong i Ansu Fati koji nisu počeli meč protiv Rayo Vallecana.

Vjerovatni sastav Barcelone: Ter Stegen, Araujo, Christensen, Eric Garcia, Jordi Alba, Pjanić, De Jong, Pedri, Dembele, Ansu Fati, Lewandowski.

Image

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, i pored špekulacija da napuštaju klub očekuje se da će Pierre-Emerick Aubameyang i Memphis Depay biti na klupi, dok Jules Kounde još uvijek nije registrovan.

Podsjećamo, utakmica između Real Sociedada i Barcelone igra se večeras na Anoeti sa početkom u 22 sata.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

criticos
127 clanak o Pjanicu da li ce biti u prvih 11 ili ne od trenutka crvenog kartoma Buskeca. Ne da ste naporni, vec nagonite na povracanje koliko ste dosadni sa besmislenim tekstovima i naslovima sa upitnikom.
2 0
Mele
Ova trojica na klupi, svi su bolji od Pjanica, realno gledano. Nije on za tu poziciju, to ga je Alegri postavio tu, on treba da igra blize protivnickom golu, nije on nikakav trkac, da prekida akcije, prenosi loptu brzo na protivnicku polovinu.Samo dobar pas, i brzo dodavanje sto zna sa loptom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi