Dinamo ''pokisnuo'' u Norveškoj, a turski prvak ''zaleđen'' u Danskoj!

Sjajan meč je viđen u Škotskoj

Dinamo ''pokisnuo'' u Norveškoj, a turski prvak ''zaleđen'' u Danskoj!

Admin Čaušević

Odigrani su prvi susreti play-offa za plasman u Ligu prvaka.

Dinamo je gostovao u Norveškoj. Modri su po prohladom i kišovitom porazu izgubili od Bodo Glimta sa 1:0.

Gol odluke je postignut u prvom poluvremenu kada su domaći prekoa Pellegrina krunisali bolju igru. Gol pogledajte ovdje.

U nastavku su Modri odigrali puno bolje. Imali su kontrolu lopte i niz odličnih situacija, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže.

Tačnije, pronašli su ga 71. minuti, ali je pogodak kojeg je postigao Petković je poništen zbog ofsajda.

U 86. minuti kolosalnu priliku za izjednačenje imao je Petković. Napadač je sve odlično uradio, ali je na kraju šutirao umalo pored stative.

Oglasi

Od bh. fudbalera za Dinamo je u nastavku igrao jedino Amer Gojak. Igra iz drugog dijela ulijeva nadu da Zagrepčani mogu do grupne faze Lige prvaka.

Turski prvak Trabzonsport je gostovao Kopenhagenu te je upisao poraz rezultatom 2:1. Za goste nije bilo Edina Višće zbog loma ruke.

Turci su uložili ogroman novac u ekipu i plasman u grupnu fazu Lige prvaka je jedan od osnovnih ciljeva, ali će se zato morati naporno potruditi u revanšu.

Domaćin je bio odličan u prvih sat vremena igre kada su i postigli dva gola preko Claesson i Leragera. Gol nade za Trabzonspor djelo je Bakasetasa i možete ga pogledati ovdje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pravi derbi i odličan meč viđen je u Škotskoj gdje su Glasgow Rangersi i PSV Eindhoven odigrali 2:2 pa će se sve odlučivati u revanšu.

Sangare je zabio za Električare, a Čolak i Lawrence su donijeli preokret Policajcima. Konačnih 2:2 u 78. minuti postavlja Obispo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...bravo Bodo,samo naprijed do LP!!!...deri UZP-ovce...
4 13
zgembo.popuslic
U svakoj ovoj "manjoj" evropskoj ekipi imaju po 2-3 africka igraca ili crnca (kako hod hocete) koji dominiraju brzinom a i tehnikom. Jedino nase ekipe pokusavaju sa igracima iz Srbije i Hrvatske ( koji nemaju gdje drugo otici) da se domognu grupne faze i evo vidimo 30 godina kako prolaze u evropi
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti