Obrukao se

Gađao duhove: Igrač Reala se pobrinuo za najlošiji slobodnjak ove godine

Admin Čaušević

Sezona 2022./23 bit će velika za Federica Valverdea u dresu Real Madrida.

Nakon odlaska veznog igrača Casemira u Manchester United, urugvajski internacionalac će dobiti više odgovornosti od strane Carla Ancelottija.

Ovaj 24-godišnjak, koji se pridružio Real Madridu iz Penarola 2016., zapravo je ključni dio ekipe Los Blancosa već nekoliko godina.

Odlaskom Casemira ulogu u veznom redu nakon odlaska Casemira, au prvoj utakmici kluba bez brazilskog napadača u subotu navečer, Valverde je bio izuzetan.

Svestrani fudbaler zabio je u 4:1 pobjedi Real Madrida u gostima kod Celte u Vigu, a Karim Benzema, Vinicius Junior i Luka Modrić bili su drugi strijelci za prvaka Španije.

Valverde je odradio punih 90 minuta, igrajući i na poziciji desnog krila i na centralnom veznom redu, te generalno gledajući bio je odličan.

Međutim, u prvom poluvremenu je imao jako loš potez zbog kojeg će neko vrijeme biti meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Pri rezultatu 1:1 nedugo prije odlaska na odmor, Valverde je pokušao stvoriti priliku za svoju ekipu iz situacije slobodnog udarca - ali je to uradio užasno.

Pokušao je pronaći Modrića koji je stajao na rubu kaznenog prostora, ali je to uradio katastrofalno te je lopta završila u autu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nažalost za Valverdea i Real Madrid, lopta nije prošla ni blizu hrvatskog veznjaka. Umjesto toga, Valverdeov pokušaj preletio je preko njegove glave i otišao na suprotnu stranu.

Bez dileme da se radi o jednom od najlošijih slobodnjaka u dosadašnjem dijelu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.