Utakmica sezone za jedne i druge

Trener Slovana pred Zrinjski: 10 gladnih vukova svaki dan čeka ispred vrata

Edmir Škorić

Slovački velikan Slovan je u nedjelju s 3:1 pobijedio Žilinu i tako u pobjedničkom duhu očekuje revanš sa Zrinjskim.

U Slovanu utakmicu sa Zrinjskim u četvrtak nazivaju "utakmicom sezone", što i ne čudi jer će u njoj biti odlučeno hoće li klub igrati grupnu fazu evropskog takmičenja ili ne.

Podsjetit ćemo još jednom da je golom Nemanje Bilbije Zrinjski slavio u prvom duelu s 1:0, a Mostarci sada imaju teško gostovanje u Bratislavu. Imaju ogroman motiv, žele postati prva ekipa iz BiH koja je zaigrala u grupnoj fazi, a naravno i Slovan ima svoju računicu.

Trener slovačkog velikana Vladimir Weiss je zabrinut nakon Žiline, vjeruje da su pojedini igrači bili odsutni, a objasnio je i zbog čega.

“Isključili smo se i neshvatljivim individualnim pogreškama vratili Žilinu u igru. Patili smo, Žilina je imala puno prilika. Ne sjećam se da je neko u prošlosti ovdje tako dobro igrao", rekao je Weiss, dodavši:

"Rekao sam igračima da se bore za priliku i pokažu mi da mogu računati na njih u Konferencijskoj ligi. Ipak, nisam zadovoljan nekim pojedinačnim nastupima. Neki igrači razmišljaju drugdje jer imaju ponude. Pitanje je imaju li neki kvalitetu da igraju u Slovanu zbog pritiska. Ovdje je pritisak ogroman. 10 gladnih vukova svaki dan čeka ispred vrata. Moraš da se nosiš s tim, inače ne može biti u Slovanu".

"Ponekad igrači nisu ni krivi jer neki dugo nemaju kvalitetu da igraju dobro. Neću ih imenovati da ne izgube povjerenje", nastavio je iskusni kormilar.

Weiss se u nekoliko izjava osvrnuo na uzvratnu utakmicu doigravanja Konferencijske lige protiv Zrinjskog iz Mostara u četvrtak (od 20.30 sati). Ako Slovan nadoknadi zaostatak od jednog pogotka i to uspije, drugu će godinu zaredom igrati grupnu fazu trećeg najprestižnijeg takmičenja u Evropi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prema izjavama Weissa, jasno je da postoje problemi unutar Slovana, da nije sve savršeno, a to bi bh. prvak mogao iskoristiti i ostvariti historijski uspjeh, mada je svima jasno da tih 90, možda i više minuta treba odigrati izna svojih mogućnosti.

U spomenutom duelu sa Žilinom, strateg Slovana pravio je određene promjene i želio je da sačuva neke igrače za duel sa Mostarcima. S druge strane, Zrinjski nije igrao svoj meč sa Veležom u Premijer ligi upravo iz razloga da igrači budu potpuno zdravi, svježi i spremni za utakmicu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.