Zrinjski potvrdio sjajnu vijest, razlog za optimizam pred revanš je još veći

Jakirović će biti još zadovoljniji

Zrinjski potvrdio sjajnu vijest, razlog za optimizam pred revanš je još veći

S. Mlaćo
Nakon što je zbog kartona propustio prvi meč protiv Slovana zbog kartona, Niko Janković se vraća među Plemiće.

Potvrdio je to mostarski klub i obradovao sve simpatizere.

Janković igra sjajno ove sezone u Evropi i sigurno će i u Bratislavi imati šta da pokaže.

Zrinjski brani prednost od jednog gola i ima veliku šansu za izbori grupnu fazu Konferencijske lige.

Janković je bio vrlo važan faktor Zrinjskog u drugom i trećem pretkolu kada su izbačeni Tirana i Tobol i njegov izostanak večeras itekako će se osjetiti.

Ovaj hrvatski fudbaler na posudbi iz Dinama protiv Tirane je odigrao sjajnu revanš utakmicu i postigao eurogol za 1:0 u meču koji je Zrinjski pobijedio 3:2, a sedam dana kasnije srušio je Tobol golom karijere koji je postigao direktno iz kornera.

Oglasi

Na revanšu u Kazahstanu također je bio vrlo blizu da zatrese mrežu, pogodio je stativu još jednim sjajnim udarcem s distance, a u sudijskoj nadoknadi dobio je žuti karton koji ga je koštao nastupa u prvom meču.

O njegovom izostanku nakon prvog meča govorio je i šef struke Plemića Sergej Jakirović.

"Što kažu, u fudbalu nikad nije ništa gotovo. Ali primjetna razlika, mislim da smo imali 64% loptu u nogama, do isključenja, još smo više stisnuli i zato je takva statistika. Ja sam rekao da je hendikep neigranje Nike Jankovića. Kamenar je odigrao dobru utakmicu, pucao četiri puta, falilo je preciznosti. Ćuže i Jukić, pogotovo Juka kad ulazi, ima odličan šut. Mislim da su svi igrači odigrali jako dobru utakmicu. Može li bolje? Može."

Atmosfera na stadionu u prvom meču bila je sjajna, a Jakirović o tome kaže:

"Momčad izađe na zagrijavanje, ja čujem huk u svlačionici. Naježiš se. Hvala svima koji su došli i koji su bili podrška ispred malih ekrana. Ne sumnjam da će ih puno doći i u Bratislavu."

"Igraš koliko ti protivnik dozvoli. Mi smo im diktirali, ali sigurno da mogu puno bolje. Ono što su pokazali protiv Ferencvarosa i Olympiacosa je bilo jako dobro. Zato ja pušem na hladno pred drugu utakmicu, sigurno će biti bolji. Kad izgubite utakmicu imate motiv više da u sljedećoj budete još bolji", rekao je o zaista slabom izdanju Slovana.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

O riječima trenera Slovana Vladimira Weissa da mu ne predstavlja problem što će u revanš ući sa zaostatkom, Jakirović je istakao:

"Moj kolega Weiss ima dosta samopouzdanja. Jako iskusan i dobar trener. Vjeruje da može okrenuti. Mi ćemo se potruditi da ga razuvjerimo. Da li je to podjenjivački ja ne znam. Na razini koja je play-off gdje se boriš i za određene novce i sve što to nosi, mislim da niko nikog neće podcijeniti".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Napisali kako se vraca nakon suspenzije, a u sljedecoj recenici kaze "njegov izostanak ce se veceras itekako osjetiti" hahahah. Novinar izgubljen u prostoru i vremenu (ili u copyu i pasteu)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi