Plemiće prvo u četvrtak čeka novi veliki ispit

Čeka se zvanična potvrda: Zrinjski će ukoliko prođe u grupnu fazu igrati na svom stadionu?

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević
Pred nogometašima Zrinjskog u četvrtak je veliki ispit.

U revanšu meču play off-a za Konferencijsku ligu Plemići će braniti prednost od 1:0 iz Mostara protiv slovačkog Slovana.

U Bratislavi će sigurno biti zanimljivo, domaćini će jurišati na prolaz od prve minute, no bh. tim je svakako u prednosti i mnogo će se pitati.

Ukoliko Zrinjski prođe u grupnu fazu to će biti historijski uspjeh bh. nogometa, te kluba iz Mostara.

Još uvijek nije poznato gdje bi Zrinjski igrao domaće susrete u tom slučaju, a prema neslužbenim informacijama to bi ipak mogao biti dom Plemića – stadion Pod Bijelim Brijegom.

Neslužbene informacije govore da je UEFA-ina delegacija posjetila stadion Zrinjskog i sve je izvjesnije da će Zrinjski dobiti "palac gore" za igranje domaćih utakmica grupne faze Pod Bijelim Brijegom. Naravno, ako se plasiraju. 

U isto vrijeme uposleni u HŠK Zrinjski su od UEFA-ine delegacije upoznati sa svim stvarima potrebnim za organizaciju utakmica u grupnoj fazi.

Očekuje se službeno očitovanje kluba iz Mostara, odnosno i zvanični odgovor UEFA-e, no svi se nadaju da će na kraju dobiti dozvolu da u svom domu dočekuje velike rivale i prirede novi spektakl svojim navijačima.

Zrinjski je danas potvrdio da će njegovi navijači dobiti 1116 ulaznica za revanš susret protiv Slovaba. Očekuje se paklena atmosfera.

“Navijači HŠK Zrinjski u utakmici protiv ŠK Slovan na stadionu Tehelne pole u Bratislavi bit će smješteni u sektorima D201, D202, D203 i D204.

HŠK Zrinjski je na raspolaganje dobio ukupno 1116 ulaznica za gostujući sektor, a iste će se prodavati u utorak i srijedu u Fan Shopu Zrinjski.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Određeni dio ulaznica bit će osiguran i za navijače koji će u Bratislavu doputovati iz inozemstva, a detalje prodaje objavit ćemo naknadno“, stoji u objavi aktuelnog bh. prvaka.

Meč u Bratislavi igra se sa početkom u 20:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.