Bh. dragulj iz Zrinjskog prešao u zagrebački Dinamo

Potpisao petogodišnji ugovor

Bh. dragulj iz Zrinjskog prešao u zagrebački Dinamo

E. Ganibegović

Bh. prvak Zrinjski ostvario je još jedan izlazni transfer u ovom prelijaznom roku. 

Naime, član mostarskog tima više nije talentovani 18-godišnjak Matej Šakota.

Dojučerašnje lijevo krilo juniora Zrinjskog karijeru će nastaviti u juniorima zagrebačkog Dinama s kojim je potpisao petogododišnji ugovor, odnosno do ljeta 2027. godine.

Šakota je do sada u karijeri odigrao ukupno 71 utakmicu u U17 i U19 Premijer ligi BiH, te je postigao 14 golova i dodao pet asistencija prema zvaničnim podacima.

Također, za seniorski tim je upisao osam nastupa u Premijer ligi i postigao jedan gol, u majskoj pobjedi Zrinjskog na gostovanju kod Slobode kada je bilo 0:2.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Godine 2021. sa Zrinjskim je osvojio Premijer ligu Bosne i Hercegovine za igrače do 17 godina, a prethodne sezone okitio se i titulom u seniorskoj konkurenciji. 

Do sada je Šakota upisao i ukupno osam nastupa u omladinskim reprezentacijama Bosne i Hercegovine.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

delta
Tanak igračić više glumac nego igrač,ali eto jednim djelom pranje novca a drugim da se Dinsmo osigura,ipak pred nosom kao neki igračić,gdje bi oni da dopuste slučsjno nrki propust ako bi bio igrač,ali tesko....
1 6
user1604155860
Vratice se on u Zrinjski za godinu dana kso veliko pojacanje.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi