Revanš susret play-offa Konferencijske lige

Već sada je jasno da Plemiće čeka paklen doček u Bratislavi

Admin Čaušević

Zrinjski nakon prvog meča ima prednost od 1:0 te u Slovačku odlazi i sa više nego izgledim šansama za prolazak dalje.

Revanš susret play-offa Konferencijske lige između Slovan iz Bratislave i Zrinjskog igra se u četvrtak na stadionu Tehelne pole.

Radi se modernom stadionu koji je izgrađen prije tri godine, a ukupan kapcitet ovog prekrasnog izdanja iznosi 22.500 gledatelja.

Bh. prvak je na raspolaganje dobio 2.000 ulaznica i očekuje se da kompletan gostujući sektor bude popunjen s obzirom na veliku euforiju među pristalicama Plemića.

Bilo kako bilo ekspediciju Zrinjskog i popularne Ultarse sigurno čeka paklen doček u Bratislavi s obzirom na ulog i važnost utakmice.

Informacije iz Slovačke govore da je za utakmicu prodato već 10.000 ulaznica i da će na stadionu definitivno vladati paklena atmosfera.

Navijači Slovana su poznati kao vrlo opasni huligani, imaju krajnje desničarske stavove, a posebno se to odnosi na glavnu grupu Ultras Slovan Pressburg.

Interesantno da mnogi od članova ove grupe treniraju MMA ili tajlanski boks, čak imaju i vlastite borilačke klubove poput onog Chaos Bratislava. Proljetos su scene tuče navijača Slovana i Trnave obišle cijeli svijet. 

Kada su preselili na novi stadion mnogi su se zapitali da li će uspjetli praviti istu atmosferu kao ranije, ali su pokazali i da u svom novom domu mogu biti podjednako bučni.

Ove sezone UEFA ih je već dva puta kažnjavala zbog ispada u susretima protiv Olympiacosa i Ferencvarosa pa će tako jedan dio tribina stadiona biti zatvoren u duelu protiv Zrinjskog.

U međuvremenu iz tabora Slovana stižu jasne poruke upozorenja Sergeju Jakiroviću i njegovim izabranicima šta ih čeka.

"Nećemo mi ništa čekati. Mislim da će to biti potpuno drugačiji meč nego u gostima. Zrinjski je tamo igrao vrlo dobar meč, iskoristili su specifično ozračje", rekao je jedan od najiskusnijih igrača Guram Kašia.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Neće biti lako, Zrinjski će se boriti i igrati fudbal, ali je i dalje sve u našim rukama. Pokazali smo ranije da možemo igrati vrlo dobro. Moramo biti mnogo agresivniji, a vjerujem i da će će nam navijači pomoći, poručio je Gruzija.

Podsjećanja radi, utakmica Slovan - Zrinjski igra se u četvrtak od 20:30. Bh. prvak će put Slovačke krenuti u srijedu ujutro sa mostarskog aerodroma.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.