Čeka se zvanična potvrda: Zrinjski će ukoliko prođe u grupnu fazu igrati na svom stadionu?

Plemiće prvo u četvrtak čeka novi veliki ispit

Čeka se zvanična potvrda: Zrinjski će ukoliko prođe u grupnu fazu igrati na svom stadionu?

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević
Pred nogometašima Zrinjskog u četvrtak je veliki ispit.

U revanšu meču play off-a za Konferencijsku ligu Plemići će braniti prednost od 1:0 iz Mostara protiv slovačkog Slovana.

U Bratislavi će sigurno biti zanimljivo, domaćini će jurišati na prolaz od prve minute, no bh. tim je svakako u prednosti i mnogo će se pitati.

Ukoliko Zrinjski prođe u grupnu fazu to će biti historijski uspjeh bh. nogometa, te kluba iz Mostara.

Još uvijek nije poznato gdje bi Zrinjski igrao domaće susrete u tom slučaju, a prema neslužbenim informacijama to bi ipak mogao biti dom Plemića – stadion Pod Bijelim Brijegom.

Neslužbene informacije govore da je UEFA-ina delegacija posjetila stadion Zrinjskog i sve je izvjesnije da će Zrinjski dobiti "palac gore" za igranje domaćih utakmica grupne faze Pod Bijelim Brijegom. Naravno, ako se plasiraju. 

Oglasi

U isto vrijeme uposleni u HŠK Zrinjski su od UEFA-ine delegacije upoznati sa svim stvarima potrebnim za organizaciju utakmica u grupnoj fazi.

Očekuje se službeno očitovanje kluba iz Mostara, odnosno i zvanični odgovor UEFA-e, no svi se nadaju da će na kraju dobiti dozvolu da u svom domu dočekuje velike rivale i prirede novi spektakl svojim navijačima.

Zrinjski je danas potvrdio da će njegovi navijači dobiti 1116 ulaznica za revanš susret protiv Slovaba. Očekuje se paklena atmosfera.

“Navijači HŠK Zrinjski u utakmici protiv ŠK Slovan na stadionu Tehelne pole u Bratislavi bit će smješteni u sektorima D201, D202, D203 i D204.

HŠK Zrinjski je na raspolaganje dobio ukupno 1116 ulaznica za gostujući sektor, a iste će se prodavati u utorak i srijedu u Fan Shopu Zrinjski.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Određeni dio ulaznica bit će osiguran i za navijače koji će u Bratislavu doputovati iz inozemstva, a detalje prodaje objavit ćemo naknadno“, stoji u objavi aktuelnog bh. prvaka.

Meč u Bratislavi igra se sa početkom u 20:30 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Sretno komsije, rivalitet na stranu al velika sansa za nasu ligu
11 3
bk123
da je se nama s Božjom pomoći ugurati u konferencijsku ligu...a onda razbijati glavu gdje igrati to bi bile slatke muke...a naravno da je Mostar opcija broj 1...valjalo bi za čitav grad
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti